Når den prestigefyldte Mies van der Rohe-pris skal uddeles under EU Mies Award Day den 7. maj 2019, bliver det med en dansker i front. Den danske arkitekt Dorte Mandrup er blevet udnævnt til juryformand - en international anerkendelse af de helt store.

Det er ikke nyt, at den internationale arkitekturbranches øjne hviler på dansk arkitektur. Det er derimod en stor nyhed, at den danske arkitekt Dorte Mandrup i 2019 indtager posten som juryformand for den prestigefyldte Mies van der Rohe-pris, der hvert andet år uddeles blandt europæiske arkitekter og arkitekturværker. Dorte Mandrup er tilmed første dansker på netop formandsposten, siden prisen blev uddelt første gang i 1987.

Udnævnelsen af Dorte Mandrup som juryformand vækker naturligvis stor glæde hos den danske arkitekt, der har haft et travlt og succesfuldt år på den internationale arkitekturscene.

- Ovenpå et travlt år, hvor vi har arbejdet på spændende projekter både i ind- og udland, er det er en kæmpe ære at blive udvalgt til juryformand for Mies van der Rohe-prisen. Jeg glæder mig meget til at blive inspireret, blive udfordret og ikke mindst til sammen med den øvrige jury at udvælge den endelige vinder af den meget prestigefyldte pris, siger Dorte Mandrup, grundlægger og kreativ direktør for tegnestuen Dorte Mandrup.

Dorte Mandrup bliver den første dansker, som får lov at sidde for bordenden i det fornemme selskab, men det er ikke nyt, at juryen indeholder danske kræfter. Tilbage i 1992 og '94 sad Henning Larsen i juryen. Samme ære oplevede Kent Martinussen i 2013 samt Lene Tranbjerg i 2015.

NB! Akustik og lyd - løsninger i nybyg og eksisterende ejendomme. Kurset afholdes d. 22. maj 2019.

Foruden Dorte Mandrup udgøres 2019-juruen af George Arbid, Angelika Fitz, Ștefan Ghenciulescu, Kamiel Klaasse, María Langarita og Frank McDonald.

Et begivenhedsrigt år for Dorte Mandrup
Formandsposten sætter et flot punktum for et år, hvor der har været fart i pennen både på den danske og internationale scene for Dorte Mandrup. Der er bl.a. blevet arbejdet på store projekter som Carlsberg Byen, den nye by og højhuset i Brande, den nye urbane IKEA ved Dybbølsbro, de to Vadehavscentre i Tyskland og Holland og ikke mindst Isfjordscentret i Grønland.

Sidstnævnte banede sågar vejen for et af årets højdepunkter for Dorte Mandrup, da de modtog den uventede og glædelige invitation om at udstille på hovedudstillingen på The International Architecture Exhibition of La Biennale di Venezia - i daglig tale; arkitekturbiennalen i Venedig.

EU Mies Award 2019 uddeles i Barcelona den 7. maj 2019. Denne gang er 389 projekter fra 38 lande nomineret. I januar udvælger juryen 40 værker, som annonceres den 16. januar. Blandt de shortlistede værker vælges 5 finalister, som præsenteres den 13. februar.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder