Danmarks største solenergi-operatør kom ud af 2021 med et resultat på 272 millioner kr. før skat. Året blev samtidig det første år med den nye medejer.

Solenergi-operatøren Obton fik et overskud på 272 millioner kr. før skat i 2021, som samtidig blev det første år med den nye medejer, FSN Capital. Administrerende direktør i Obton Anders Marcus betegner 2021 som særdeles tilfredsstillende.

- 2021 var på mange måder et skelsættende år for Obton. Det var første år med vores nye medejer FSN Capital ombord, og det var året, hvor vi for alvor satte turbo på transformationen fra at være et traditionelt investeringshus til nu at blive en solenergivirksomhed, der dækker hele værdikæden fra udvikling til drift af solcelleparker, siger Anders Marcus.

- Vi har styrket vores ambitioner om, at vi vil og skal gøre en forskel for den grønne omstilling ved at nedbringe mængden af CO2-udledning i verden. Det gør vi blandt andet ved at øge vores portefølje af solcelleparker markant og ved at arbejde intensivt med ESG-faktorer i alle dele af vores forretning. De er nemlig helt afgørende at have for øje, når vi identificerer, styrer og måler vores investeringers påvirkning på miljø og samfund, siger Anders Marcus.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 1. september 2022.

Med FSN Capital ombord fik Obton Group samtidig en ny, professionel bestyrelse i 2021.

- Sammen har vi lagt en meget ambitiøs vækstplan, som betyder, at vi skal skalere vores virksomhed cirka 4 gange i størrelse inden udgangen af 2025. De ambitiøse planer om vækst betyder, at vi skal styrke vores kerneforretningsområder og udvide det interne kompetenceniveau. Derfor ansætter vi nu langt flere medarbejdere i specialiststillinger, og vi insourcer ligeledes mange flere opgaver, som vi tidligere har haft eksterne leverandører til at løse. Grundlæggende tror vi på, at vi fremadrettet skal løse de fleste opgaver selv for at opnå de bedste resultater. Denne transformation har samtidig betydet, at vi er gået fra at være en Aarhus-baseret virksomhed til at være en international virksomhed, hvor mere end 25 procent af alle vores medarbejdere sidder i udlandet, fortæller Anders Marcus.

Væksten stiller også krav til øgede finansielle ressourcer, og Obton har for nylig har formået at få forhøjet selskabets samlede kreditfaciliteter fra niveauet 500 millioner kr. til nu 1,2 milliarder kr. Nordea har været lead på forhøjelsen og bankerne bag er Nordea, Danske Bank, Sydbank og Jyske Bank.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 6. september 2022.

Anders Marcus fortæller, at sidste år også var året, hvor solcelle-koncernen gik ind i Japan.

- Vi fik samtidig Japan med på vores verdenskort, hvor vi med et eksportlån på cirka 500 millioner kr. fra Danmarks Eksportkredit (EKF) købte vores første store solcellepark i Japan. Vi er desuden på vej ind i nye lande som Grækenland og Taiwan - det er både spændende og modne solmarkeder, som vi tror på, kan bringe stor værdi til vores investorer, siger Anders Marcus.

Han fortæller, at det samtidig også lykkedes i 2021 at sælge 2 store hollandske solcelleparker til den tyske institutionelle investor CEE Group.

Obton forretningskoncept er at skabe vi stabile afkast til selskabets investorer gennem bæredygtige investeringer i solenergi. I runde tal forvalter Obton knap 20 milliarder på vegne af 4.000 danske investorer.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter