Dagligvarekæde har åbnet sin første ubemandede butik på Frederiksberg. Yderligere 3 ubemandede butikker er på tegnebrættet.

Lørdag den 6. august 2022 fik Frederiksberg sin første ubemandede og selvbetjente dagligvarebutik i et tidligere butikslokale på H.C. Ørsteds Vej 70. Butikken hører under kæden Let-Køb.

Fødevarekoncernen Dagrofa, som, foruden Let-Køb, står bag dagligvarekæderne Meny, Spar og Min Købmand, har planer om at åbne yderligere 3 ubemandede butikker i nærmeste fremtid. Én åbner den 19. august i Demstrup, mens de 2 resterende har fået placeringer i Fåborg og ved Femern Bælt og forventes at åbne i løbet af sensommeren. Dagrofa vil nu have fokus på at teste og videreudvikle det ubemandede koncept.

- Det ubemandede koncept kan betragtes som en slags forlænget arm til den lokale købmands konventionelle butik, fordi det kommer med stor fleksibilitet. Købmanden kan med tilføjelsen af en ubemandet butik for eksempel tilbyde de vigtigste dagligvarer udenfor normale åbningstider. Det betyder også, at de Let-Køb butikker, der ligger i ferieområder, hvor butikken er lukket eller har indskrænkede åbningstider dele af året, kan udvide deres åbningstider udenfor sæson, siger Kasper Qvist Rasmussen, som er kædeansvarlig for Let-Køb.

Frederiksberg - projekter for 6 milliarder. Konferencen afholdes den 6. oktober 2022.

- Vi har store forventninger til tilføjelsen af ubemandede butikker, og vi har allerede kig på flere placeringer, afslutter han.

De 4 ubemandede butikker skal drives af Dagrofa-købmænd i nærområdet, som sørger for jævnligt at levere varer til butikkerne og fylde op på hylderne og tilpasse sortimentet til lokalområdet. Alt imens de samtidig står for driften af deres konventionelle dagligvarebutik.

Christian Wenzzel er købmand for 2 konventionelle butikker på Østerbro og i Hellerup, og står nu også for den første ubemandede Let-Køb, beliggende på Frederiksberg.

- Jeg har kig på en scooter, så vi nemt og hurtigt kan fragte varer mellem de to konventionelle butikker og den ubemandede butik på Frederiksberg. Jeg tror også, at det ubemandede koncept kan åbne døre for unge mennesker, der gerne vil prøve kræfter som selvstændig købmand, fordi de kan afprøve det i mindre skala og udbygge derfra, siger han.

Sortimentet vil bestå af op til 500 af de vigtigste varer til dagligdagen, samt en række conveniencevarer til de kunder, der er på farten eller skal have et hurtigt måltid i frokostpausen.

De ubemandede butikker er selvbetjente, hvilket betyder, at man som kunde selv tjekker ind ved at scanne en QR-kode ved indgangen og oprette sig med sit NemID eller MitID. Herefter handler kunden sine varer og betaler med dankort eller mobiltelefonen, inden de forlader butikken.

Konceptet har direktør for Retail360 Mads Laursen udviklet og finpudset sammen med sin kompagnon, Michael Hansen.

- Vi har brugt en del ressourcer på at færdigudvikle kassesystemet, så det er kompatibelt med Dagrofas løsninger, og det er vi også i mål med. Så nu er vi spændte på, hvordan de forskellige kundegrupper tager imod løsningen, og hvordan de kommer til at bruge butikken i dagligdagen, siger Mads Laursen.

Ejendomsmarkedet i inflationstiden. Konferencen afholdes den 17. november 2022.

Det ubemandede koncept kræver ikke meget plads og kan implementeres på blot 28 kvm, enten i et eksisterende lokale eller i en cirka 40 fods boks, som eksempelvis kan placeres på parkeringsarealer. Boksen kræver kun tilslutning af el for, at butikken kan komme i drift.

Indgang kan kun ske via oprettelse med NemID eller MitID som også sikrer, at ingen under 16 år kan få adgang. Butikken er videoovervåget, og det er både nemt og brugervenligt at oprette sig og handle med mobilen.

Hvis testbutikkerne klarer sig godt, er det ambitionen, at Dagrofa og Retail360 skal arbejde hen mod at åbne flere ubemandede Let-Køb butikker rundt i hele landet.

Retail360 ser også et stort potentiale i at udvide konceptet til at omfatte andet end dagligvarer. Konceptet kan videreføres i mange forskellige varianter, og med tiden kan ubemandede blomsterbutikker, caféer eller take-away også være en mulighed.

Let-Køb kæden råder lige nu over i alt 114 butikker.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland