Dades har en langsigtet plan om at udvide Nørreport Centret i Holstebro med 24.000 kvm, men i første omgang udvides med 4-5.000 kvm.

Byrådet traf tirsdag den 20. juni 2017 beslutning om den retning handelslivet i Holstebro skal udvikles i. 2 forskellige og markante oplæg dannede grundlag for den endelige beslutning om at satse på en udvikling og markant udvidelse af Nørreport Centret og et løft til den sydlige del af Nørregade ud mod Enghaven.
 
- Vi står med et unikt forslag om udviklingen af 2 centrale dele af vores meget attraktive handelsby. Det er et enigt byråd, der står bag beslutningen, og det kommer til at give genlyd, når vi inden for en overskuelig fremtid kan se Nørreport Centrets udvidelse, og der bliver etableret en arkade mellem en del af Nørregade og ud til Enghavens p-plads med plads til specialbutikker, detailhandel og cafeer, siger borgmester H.C. Østerby.
 
Det er Dades og Braaten+Pedersen, der indgår et nyt samarbejde og står bag udvidelsen af Nørreport Centret. Perspektiverne for Nørreport Centret er, at det kommer til at indeholde et service- og butiksmix, som tager højde for de krav, som fremtidens kunder stiller.
 
Nørreport Centret ønsker en ny og stærk forbindelseslinje til Nørregade, som kan integrere center og by.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.
 
Den langsigtede vision for Nørreport er at udvide til 24.000 kvm. Den første fase rummer renovering og udvidelse med 4-5.000 kvm, som giver plads til nye butikker. Der kommer en 5-sals biograf og mere end 10 nye udvalgsvarebutikker og restauranter. Udvidelsen skal ske hen over parkeringsarealet bag Nørreport Centret og Nørregade.

Ideen med udvidelsen af Nørreport Centret er at skabe bedre forhold for kunder og butikker og ikke mindst styrke den kommercielle forretning og integration med byen.
 
- Vi ønsker, at Nørreport Centret skal være regionens førende center. Med samarbejdet med Braaten+Pedersen får vi muligheden for at lave en gennemgribende udvikling for centeret. Med centrets videreudvikling vil Holstebro stå styrket i konkurrencen udefra, siger Boris Nørgaard Kjeldsen, administrerende direktør for Dades.
 
Med planerne for Nørreports udvikling kan Holstebro fastholde sin dominerende position som et kraftcenter inden for handel.
 
- Det er byrådets opfattelse, at Dades har alle muligheder for at realisere visionerne, fordi investeringsselskabet dels ejer den bygningskapacitet, der skal inddrages, dels har den fornødne kapital, der er hele forudsætningen for udviklingsplanerne. Det at projekterne kan realiseres inden for en forholdsvis kort årrække spiller også en betydelig rolle, siger H.C. Østerby.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND