Tidligere i år kunne Cree Denmark, en del af J. Jensen Koncernen, melde ud, at man havde indgået et strategisk samarbejde med den østrigske entreprenørspecialist Cree GmbH, der er verdensførende inden for træbaserede byggesystemer. Nu er man klar med det første danske projekt.

Nu er Cree Denmark klar at sætte gang i opførelsen af sit første projekt i centrum af København. På Østerbrogade 190 skal der bygges 20 studielejligheder med 1 og 2 værelser fordelt på 6 etager med dertilhørende café i stueetagen.

Bygningen udføres i CLT (Cross Laminated Timber), der er et massivtræselement, som muliggør en meget hurtig og effektiv byggeproces med et fordelagtig CO2-regnskab, ligesom elementerne er 100 procent demonterbare og kan genanvendes til senere projekter. På nuværende tidspunkt er der udsigt til, at byggeriet bliver Danmarks højeste træhøjhus, når det står klar i løbet af 2019.

- Vi er meget glade for, at vores samarbejde med Cree GmbH i Østrig nu udmønter sig i konkrete fleretagers træbygninger i Danmark. Vi ser i markedet, at der er at der behov for at kunne tilbyde et konkurrencedygtigt produkt, hvor byggehastigheden kan øges væsentligt samtidigt med, at vi opnår de øvrige fordele, som træ giver i forhold til indeklima og bæredygtighed, siger Frederik Spanning, direktør i Cree Denmark.

NB! Vedvarende energi og optimering af byg og ejendom. Kurset afholdes d. 5. marts 2019.

- Vores mål er at blive dygtigere til hele tiden at finde bedre og mere effektive måder at løse byggeopgaver på. Med træbygninger ændrer vi måden, vi bygger på, og vi er med til at løfte det bæredygtige byggeri til et helt nyt niveau. Det bliver byggeriet på Østerbrogade det synlige bevis på, uddyber han.

Grøn fremmarch
Bæredygtighed er et stort emne på tværs af brancher i hele Danmark, således også i byggebranchen, hvor der bliver investeret stort i ny bæredygtige løsninger med fokus på blandt andet genanvendelse. Træbygninger giver muligheder for at skræddersy boliger i en helt ny målestok, hvor der stadigvæk er stor frihed til den kreative proces.

Træbygningerne fra Cree Denmark bygges nemlig ud fra en digital tvilling, som gør det muligt for alle projektets parter at forstå projektet hurtigt, prøve nye ideer af og løse ellers komplicerede tekniske udfordringer, før byggeriet begynder i virkeligheden. Det gør desuden, at byggeprocessen er langt mere effektiv end traditionelt byggeri, fordi komponenter såsom loft, facade og installationer præfabrikeres, hvorefter det kun kræver montage på byggepladsen.

NB! Cirkulær økonomi i byggeri og ejendom. Kurset afholdes d. 4. april 2019.

- Med Cree-systemet har vi mulighed for at bygge de bærende konstruktioner med meget stor nøjagtighed og meget lille tolerance. Dette sparer tid, penge og ressourcer, ligesom elementerne er demonterbare og kan genanvendes til senere projekter. Vi tror på, at vi fremover vil se langt flere træbyggerier rundt om i hele Danmark, for både udviklingen og efterspørgslen peger i den retning. Vi oplever en stigende efterspørgsel på projekter, hvor bæredygtigheden er i fokus, og vi er glade for at bidrage aktivt til den samfundsudvikling, siger Frederik Spanning.

Byggeriet på Østerbrogade bliver udført af Cree Denmark, mens Vilhelm Lauritzen Arkitekter står for arkitekturen og MOE er rådgivende ingeniører.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens