Med 2.500 kvm stort konferencerum, næsten 600 værelser, sky bar og form som en trevinget flypropel, får det kommende hotel sine helt egne kendetegn. Arkitektfirmaet Kullegaard skal være med til at sikre, at det nye hotel i Københavns Lufthavn bliver realiseret.

Antallet af turister og forretningsrejsende i Københavns Lufthavn er støt stigende. Det skaber et øget behov for hotel- og konferencefaciliteter, som lufthavnen søger at imødekomme. I den forbindelse er den norske virksomhed Strawberry Properties ved Petter Stordalen i gang med at opføre et nyt hotel i det tidligere parkeringsområde P9 ved Terminal 3.

Konferencecenter med internationalt potentiale
Det nye Comfort Hotel opføres på Ellehammersvej ved siden af det eksisterende Clarion Hotel, og forbindes di­rekte med metro, tog og lufthavn. Et af hotellets særlige kendetegn bliver et 2.500 kvm søjlefrit konferencecenter, som blandt andet skal tiltrække nye internationale arrangementer. Den dobbelthøje stueetage kommer også til at indeholde bar, restaurant og reception.

Hotellet rummer omkring 600 værelser, der fordeles i 3 fløje, som ovenfra ligner en trevinget flypropel. Fløjene ”svæver” ovenpå det søjlefrie konferencecenter, hvor 2 af fløjene opføres i 12 etager, mens den 3. fløj opføres i 11 etager. Højden på fløjene defineres ud fra flyenes nedre indflyvningsgrænse i lufthavnen. På toppen af hotellet findes en sky bar, som giver optimal udsigt til både fly, vand og by.

 NB! Højhusbyggeri. Kurset afholdes d. 29. maj 2018. 

Kullegaard sikrer bygbarhed og realisering
Kullegaard deltager i projektet som en del af et større team, der blandt andet også består af de svenske arkitekter Krook & Tjäder AB og den norske projektudvikler og entreprenør Hent. Det er begge samarbejdspartnere, der har stor erfaring inden for hotelbranchen, hvor de tidligere har arbejdet med Strawberry Properties.

- I projektet bruger vi vores ekspertise fra tidligere, særligt inden for farma og tung industri, hvor vi har stor viden og erfaring med at sikre bygbarhed i komplekst byggeri. Det er derfor naturligt for os at træde ind i sådan et pro­jekt, da vi kan være med til at skabe merværdi, siger administrerende direktør fra Kullegaard, Thomas Kullegaard.

Krook & Tjäder er ansvarlig for projektets arkitektur og den daglige projekteringsledelse, mens Kullegaard sikrer, at projektet lever op til danske normer og standarder. Derudover bidrager det danske arkitektfirma til løbende kvalitetssikring og bygbarhed, hvor der er et særligt fokus, da der udvikles og bygges samtidigt.

Nyt marked for den erfarne arkitektvirksomhed
Mens Krook & Tjäder har mere end 400 hotelprojekter verden over på cv'et er der for Kullegaard tale om et nyt marked. Indgangen til hotelprojektet er skabt via tidligere samarbejdsrelationer, hvor blandt andet tæt dialog og fælles forventningsafstemning har været i fokus. I dag betyder det, at HENT AS har valgt Kullegaard til en af sine samarbejdspartnere i Danmark.

- Vi er glade og stolte over, at vi gennem vores tidligere projekter har bidraget positivt i en sådan grad, at vi bliver en del af teamet omkring opførelsen af det nye hotel. Vi ser frem til samarbejdet med en innovativ entreprenør og nordiske kollegaer fra samme branche, siger Thomas Kullegaard.

Fakta om projektet
Projekt: Comfort Hotel i Københavns Lufthavn
Bygherre: Strawberry Properties
Omfang: 39.000 kvm inklusive parkeringskælder
Udførelsesperiode: 2017-2020
Primære samarbejdspartnere; Hent, Krook & Tjäder


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS