Colliers blev i 2020 især påvirket af rejserestriktionerne. Alligevel investerede Colliers i både medarbejdere og nye systemer i 2020. Hensigten er at fordoble omsætningen i 2025.

Årsregnskabet for 2020 viser en nedgang i bruttoavancen på cirka 25 millioner kr. svarende til 14 procent for Colliers, der siden fusionen med Sadolin & Albæk i 2018 har været Danmarks største erhvervsejendomsmægler målt både på omsætning og handler.

Nedgangen afspejler dog et år med især rejserestriktioner og investeringer i nye medarbejdere og systemer. Det fortæller CEO, Peter Winther, der derfor betegner resultatet som på niveau med branchen generelt og forventet efter omstændighederne.

Erhvervslejelovens nye regler og krav. Kurset afholdes d. 1. september 2021.

- Generelt udgør de store transaktioner, Capital Markets, en stor del af vores forretning. Og netop i dette segment har det i det meste af 2020 ikke været muligt for udenlandske investorer at rejse til Danmark og besigtige investeringsejendommene. Vores forretningsvolumen i 1. kvartal i 2021 er dog steget med 50 procent i forhold til 1. kvartal i 2020. Vores pipeline er stærk, og vi forventer en pæn vækst i indtjeningen i 2021, udtaler administrerende direktør i Colliers, Peter Winther.

Opruster på både systemer og bemanding
Trods udfordringer i markedet har Colliers holdt fast i strategien om at opruste på bemanding og systemer. Det har betydet yderligere omkostninger, som skal bane vejen for en fordobling af toplinjen allerede i 2025 med en betydelig vækst i EBITDA, fortæller Peter Winther.

Logistik og industri i e-handelens tid. Konferencen afholdes den 7. oktober 2021.

- Vi er generelt i gang med at professionalisere vores forretning, vores systemer og de måder, vi betjener vores kunder på. Colliers overordnede strategi er at skabe grundlaget for fremtidig vækst, det vil sige én stærk digital platform, strømlinede operationer og øget fokus på Capital Markets. Derfor var målet hverken sidste år eller i år at vækste bundlinjen men at udbygge vores platform til i højere grad at understøtte fremtidig vækst, siger han.

Alene i 1. kvartal af 2021 har mæglerkæden ansat 15 nye medarbejdere på tværs af alle afdelinger.

Nordkysten: Investeringer og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 14. oktober 2021.

Derudover arbejder Colliers på en ny og mere struktureret tilgang til kunderne særligt i Capital Markets. Samtidig vil mæglerkæden tiltrække nye talenter og skabe dem internt gennem Colliers Academy, internationale graduate-programmer og arbejdsudveksling via Colliers’ globale forretning, der omfatter 15.000 medarbejdere.

Nye forretningsområder skaber vækst
Mens omsætningen er mindsket i Capital Markets i 2020, reduceres den samlede nedgang af fremgang i både toplinje og indtjening i en række segmenter og regioner. Det gælder blandt andet i Vejle, Odense og på lejemarkedet og i mellemsegmentet af investeringsmarkedet i København og Aarhus, som samlet har hævet toplinjen med 20 millioner kr. i forhold til 2019.

Alternative HOTELprojekter og nye hotelkoncepter. Konferencen afholdes den 20. maj 2021.

- Vi ønsker at være Danmarks største og bedste rådgiver inden for kommercielle ejendomme og investeringsejendomme. Vi vil være en one-stop-shop, og derfor skal vi dække alle segmenter, fortæller Peter Winther.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.