I december 2019 blev B. Nygaard Sørensen udpeget som vindere af totalentreprisekontrakten på udvidelsen af Albertshøj for 119 millioner. Nu er Casa udpeget til at overtage byggeriet.

I forbindelse med udviklingen af Albertslund Centrum og etableringen af plejecentret ”Albertshøj” frasolgte Albertslund Kommune den såkaldte HB-grund, til Citycon Danmark ApS, der samtidig forpligtede sig til at indgå i et bygherrefællesskab med Albertslund Kommune, når AK havde behov og mulighed for at udvide det allerede opførte plejecenter ”Albertshøj” med en etape 3.

I december 2019 blev B. Nygaard Sørensen udvalgt til at stå for udvidelsen, men da entreprenøren efterfølgende gik konkurs genudbød Albertslund Kommune projektet. I juni 2020 blev Casa, Jönsson Entreprise og HHM prækvalificeret til opgaven.

Den 17. august fik forvaltningen tilbud ind fra Casa og fra Jönsson Entreprise, mens HHM ikke afgav tilbud.

Der har været møde med projektets bygherregruppe, som består af Albertslund Kommune, kommunens bygherrerådgivere fra Kuben Management, Wissenberg, entasis arkitekter og centerejeren Citycon, som repræsenteres ved Rambøll. På mødet blev tilbuddene og Kubens vurderinger af tilbuddene gennemgået.

På baggrund af evalueringen tildeles kontrakten Casa direkte uden forhandling.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 15. april 2021.

"Dette skyldes, at det står klart, at det tilbud fra Casa, som ligger på targetprisen, også står klart bedst i de resterende punkter i pointgivningen. Casa står stærkere i både organisation, produkter, løsninger og på prisen", fremgår det af et notat fra kommunen.

Da B. Nygaard Sørensen sammen med Entasis og Sloth Møller blev udpeget som vindere, var det på baggrund af et tilbud på 121 millioner kr. Det var væsentligt over kommunens budget på i alt 98 millioner kr., og derfor blev det forudsat, at der skulle arbejdes med optimering og tilpasning af projektet så, at tilbudsprisen blev beskåret.

Det er mellem parterne aftalt, at der på grunden skal opføres privat erhverv og almene ældreboliger med tilhørende kommunale servicefunktioner. Der skal opføres i alt 56 almene ældreboliger, heraf 36 boliger særligt indrettet til demente og 20 ældreboliger opført i et tårn.

I forhold til det oprindelige projekt lægges der op til at bygge 5 ældreboliger ekstra i tårnet. Det skal forbedre økonomien i det 7.000 kvm store projekt, som foruden 4.000 kvm ældreboliger også omfatter servicearealer samt 3.000 kvm erhvervsarealer, så det i alt løber op i godt 168 millioner kr.

Byggeriet gennemføres efter en model, hvor Albertslund Kommune forestår opførelsen af hele byggeriet og varetager forpligtigelser i medfør af gældende lovgivning, herunder udbudspligten og skal påtage sig sædvanlige bygherrerisici.

Efter aflevering er Citycon forpligtet til at købe erhvervsarealerne, mens Albertslund Kommune har forpligtet sig til at leje kontorlejemålet af Citycon.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter