En række byudviklingsprojekter står i vejen for pensionskasse plan om at omdanne ejendom i Albertslund til boliger.

Ifølge SN.dk havde ATP planer om at opføre boliger på Radiogrunden i Albertslund, men det kan ikke lade sig gøre. På grund af mange byudviklingsprojekter i Albertslund, vil det ikke være muligt at flytte de dele af ejendommen som ligger i landzone til byzone de næste mange år, oplyser Albertslund Kommunes borgmester Steen Christiansen (S) til SN.dk.

- Området vil derfor helt udgå af rækkefølgeplanlægningen i forslaget til kommuneplan, som rækker 12 år frem. I den periode vil kommuneplanen ikke give mulighed for boligbyggeri og - formentlig hellere ikke langt flere år ud i fremtiden, fordi der fortsat vil være byudviklingsmuligheder 20-40 år ud i fremtiden - for eksempel i Hersted Industripark, siger Steen Christiansen til SN.dk.

ATP ønsker en afklaring af hvilke muligheder der er for ejendommen, fremgår det af et bilag, i forbindelse med, at Økonomiudvalget i dag, den 6. marts 2021, orienteres om sagen.

Logistik og industri i e-handelens tid. Konferencen afholdes den 7. oktober 2021.

ATP ønsker enten at sætte den eksisterende bygning i stand og udleje den til kontorformål, eller opføre en ny bygning med samme placering og omfang til kontor, entreprenørvirksomhed, anlægsgartner eller mindre industrivirksomhed med egenproduktion.

ATP er oplyst om, at lokalplanens formåls- og anvendelsesbestemmelser er formuleret således, at der ikke kan gives dispensation til indretning nogle af de ønskede anvendelser på Radiostation.

Da området ligger i landzone, skal det som udgangspunkt friholdes for bebyggelse, og der kan derfor ikke planlægges for at øge omfanget af bebyggelse på ejendommen.

ATP har ikke umiddelbart ønsker om at sælge ejendommen.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS