Byggeriet af nyt kontorhus til 534 millioner kr. er sat i gang. Bygningen på Havneholmen får FLSmidth som hovedlejer.

Mandag den 14. november 2022 blev byggeriet af CPH Pulse på Havneholmen sat i gang. Skanska investerer 534 millioner kr. i det 16.830 kvm store byggeri, hvor FLSmidth får nyt domicil og sætter sig på 13.400 kvm. Kontorprojektet er præcertificeret til DGNB Platin.

- CPH Pulse er et af de mest spændende og ambitiøse kontorbyggerier i København – ikke mindst på bæredygtighedsområdet. Vi har et stærkt fokus på bæredygtighed og en målsætning om at levere teknologi til nuludledning i minedrift og cementproduktion. Bygningen passer på den måde godt til os, men vi glæder os samtidig meget til at flytte ind i et fleksibelt kontorbyggeri, der kan understøtte vores måde at arbejde på, siger Mikko Keto,administrerende direktør for FLSmidth.

Sydhavn: De store projekter. Konferencen afholdes den 8. marts 2023.

Igennem 10 år har Skanska med opførelsen af en række bolig- og kontorbyggerier forandret Havneholmen fra en tom plads midt i Københavns Havn til bolig- og erhvervsområde. CPH Pulse er det sidste af Skanskas nybyggerier på Havneholmen.

- Vi glæder os meget til dagligt at kunne følge byggeriet fra vinduerne i vores eget kontor i naboejendommen, siger Peter Nymann-Jørgensen, direktør for Skanska.

Der er stadig 3.200 kvm ledig kontorplads på de 2 øverste etager af CPH Pulse. Bygningen bliver 10 etager høj. CPH Pulse er tegnet af Holscher Nordberg, der også har tegnet naboejendommen CPH Highline og Skibbroen på Havneholmen. Nordstern er totalentreprenør på projektet.

FLSmidth forventes at flytte ind i slutningen af 2024. Til den tid er der allerede åbnet en ny metrostation lige overfor hovedindgangen.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS