Som led i at imødekomme den stigende efterspørgsel efter last mile logistikejendomme opfører AKF Koncernen en 2.780 kvm lagerhal på Avedøreholmen. Koncernen vil desuden opkøbe logistik- og lagerejendomme for 500-600 millioner kr. i 2021

AKF Koncernen, der udvikler og driver erhvervs- og boligudlejningsejendomme i Danmark, bygger en ny lagerhal på Avedøreholmen 95. Koncernen oprettede sidste år selskabet AKF Logistik, hvis formål er at tilføje logistikejendomme til koncernens portefølje.

- Vi oplever, at der i logistik- og lagersegmentet generelt er en positiv udvikling og stor efterspørgsel. Vi ønsker at imødekomme vores kunder, og af samme årsag vil vi tilføje flere logistikejendomme til vores portefølje via AKF Logistik i den kommende tid for at opnå en diversificeret portefølje inden for logistik- og lagersegmentet. Ejendommen på Avedøreholmen 95 skal således indgå i vores portefølje, og vi har ligeledes til hensigt at opkøbe yderligere logistik- og lagerejendomme for 500-600 millioner kr. i 2021, fortæller Ino Dimsits, administrerende direktør i AKF Koncernen.

Hos Colliers, der udlejer ejendommen, fortæller ejendomsmægler Helle Andersen, at den i forvejen høje efterspørgsel på denne type ejendomme ser ud til at fortsætte i 2021.

Logistik og industri i e-handelens tid. Konferencen afholdes den 7. oktober 2021.

- Markedet for industri- og logistikejendomme har de seneste 12 måneder oplevet massiv vækst og interesse i alle større industriområder, hvilket har medført større konkurrence og højere priser på både lejeniveauer og salgspriser. Vi ser også flere nye spillere på investorsiden, som har store målsætninger om vækst, hvilket er med til at presse priserne i vejret, udtaler hun.

For ejendomme med en god beliggenhed i Hvidovre ligger huslejen på cirka 600 kr. per kvm om året, mens den for sekundært beliggende ejendomme er cirka 475 kr. Størstedelen af ejendommene på Avedøreholmen er opført i 1970’erne, hvilket betyder, at bygningsmassen generelt er præget af at være utidssvarende. På længere sigt forventer Helle Andersen derfor, at flere bygninger vil blive revet ned og erstattet af nye moderne lager- og logistikfaciliteter.

- Udfordringen ved udviklingen af eksisterende ejendomme er, at tomgangsniveauet i området er rekordlavt, hvilket gør udvikling af eksisterende ejendomme svært. AKF Koncernens seneste satsning, hvor de benytter en uudnyttet byggeret, ligger derfor godt i tråd med den udvikling, der sker i området generelt, siger hun.

Ejendommen har været under opførsel siden november 2020 og forventes at stå færdig og klar til indflytning i juni 2021.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS