Henover forsommeren så vi begyndende tegn på et stigende boligudbud. Det skete efter et 2020, hvor udbuddet styrtdykkede som konsekvens af enorm interesse fra købere i markedet og en mere afventende adfærd fra sælgere.

Nye tal viser, at udviklingen i boligudbuddet er vendt. Udbuddet af boliger til salg i Danmark er i uge 46 således faldet til 39.856, hvilket for første gang i 5 måneder er under grænsen på 40.000 boliger, som ellers har dannet base for boligudbuddet størstedelen af året. Det viser tal fra Boligsiden, som Nybolig har analyseret.

- Boligudbuddet falder nu igen, fordi boligsalget på tværs af alle boligtyper fortsat er rekordhøjt, alt imens antallet af nye boliger til salg gradvist er aftaget uge for uge henover efteråret. Derfor kan udbuddet ikke længere opretholde den let stigende udvikling, vi ellers har set de seneste måneder, lyder det fra pressechef i Nybolig, Alexander Falck Winther.

Seniorbofællesskaber og seniorboliger. Konferencen afholdes den 28. april 2022.

Faldet i nye boliger til salg er typisk for sæsonen, og derudover får den stigende coronasmitte nok danskerne til at overveje bolighandlen ekstra nøje.

- Vinteren er kendetegnet ved en generelt lavere handelsaktivitet på boligmarkedet, og derfor er udviklingen ikke uventet. Samtidig er det også forventeligt, at de stigende smittetal, vi ser i øjeblikket, alt andet lige får danskerne til at agere lidt mere afventende på boligmarkedet, siger Alexander Falck Winther.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Det faldende boligudbud er ifølge mæglerkæden især en god nyhed for landets boligsælgere i det nuværende marked.

- Når udvalget på ejendomsmæglernes hylder skrumper, mens køberinteressen forbliver høj, skaber det en naturlig øget interesse og efterspørgsel efter de eksisterende boliger, der handles i markedet, hvilket jo især er til gavn for sælgerne, siger han.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.