Der kan være gode penge i en tilbygning – i hvert fald hvis du bor i Danmarks dyreste kommune, Gentofte, hvor 1 kvm blev solgt for 39.848 kr. i september 2016. Det er langt over den pris, det koster at bygge til. I andre egne af landet vil tilbygningen være en underskudsforretning, der vil koste mere at opføre, end boligejeren kan få igen ved et salg.

En tilbygning giver flere kvm, og det kan være en god investering – men kun hvis du bor i landets dyreste kommuner, viser analyse fra Boligsiden.dk.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 14. juni 2017.

- I en kommune med salgspriser på 5-6.000 kr. per kvm, er der ikke udsigt til nogensinde at få udgiften til byggeriet dækket ved et salg. Derfor kan tilbygningen alligevel godt være en god ide, for man gør det jo for at løse et pladsproblem, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Der er ikke en fast kvm-pris for at bygge til, da prisen i høj grad afhænger af materialevalg, og om man eksempelvis laver en tilbygning med både køkken og bad, der kræver mange dyre installationer. Samtidig er der også geografiske forskelle i prisen for byggeri.

NB! Herning investerer 15 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 2. marts 2017.

En hurtig undersøgelse viser, at priserne kan ligge på mellem 9.000 og 25.000 kr. per kvm, og typisk vil placere sig omkring 13.000 kr,, hvis der ikke er dyre installationer eller eksklusive materialevalg. Og det er endda i den billige ende.

Dermed er der 36 kommuner, der har salgspriser, der er højere end prisen for at bygge til. De ligger alle på Sjælland på nær de 5 kommuner Aarhus, Skanderborg, Odense, Aalborg og Silkeborg, der også er kommet med i det fine selskab.

På den anden side af skillelinjen ligger de 57 kommuner, der ikke klarede cuttet, og de 5 kommuner, der ikke havde nok salg i september til at komme med i statistikken.

NB! Kolding investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 28. marts 2017.

- Selvom man bor i en af de 57 kommuner nederst på listen, kan man stadig godt bygge til. Som regel bygger man jo om og til fordi man har brug for den ekstra plads, og så skal man ikke tænke så meget over, om man nu tjener pengene hjem igen, siger Birgit Daetz.

I de fleste tilfælde må boligejerne leve med, at der er dårlig økonomi i ombygninger og forbedringer af boligen, for kun yderst sjældent kommer pengene hjem igen ved salg i forholdet en til en. Det lækre køkken og den nye terrasse skal man få for sin egen skyld, ikke for at tjene penge, med mindre man er fiks på fingrene og kan lave det selv og finder materialerne til spotpris.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder