Plan- og Teknikudvalget i Roskilde anbefaler at arbejde videre med en lokalplan, der udvikler grunden på det nordvestlige hjørne af Sønder Ringvej og Køgevej. Der skal være almene - og ejer- eller lejeboliger samt butikker og daginstitution. Byggeriet vil stå klart i 2021.

Det er en private ejendomsudvikler og Boligselskabet Sjælland, der ønsker at bygge nyt på arealet. Mod syd placeres en samlet bebyggelse, som vil rumme 120 boliger, forretninger og dagligvarebutik. Bebyggelsen bliver 3-6 etager, med 3-4 etager mod den eksisterende bebyggelse i Ringparken og 6 etager mod krydset Søndre Ringvej og Køgevej. Den nordlige del af grunden udlægges til institution, da der allerede i dag ligger 2 daginstitutioner på arealet.

- Vi er positive over for forslaget, da vi kan få en attraktiv bebyggelse, der løfter kvaliteten og oplevelsen af hele Roskilde Syd, fortæller formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam.

- Samtidig vil vi under forløbet med lokalplanen afklare, præcist hvor mange almene boliger Roskilde Kommune vil kræve opført i bebyggelsen. Da der på lokalplansområdet i dag er 2 daginstitutioner, der bor i lejede bygninger - den selvejende Kastanjen og den kommunale Spirrevippen – vil vi også sikre, at området fremover får den fornødne plads til daginstitutioner, siger Tomas Breddam.

NB! Roskilde: De store projekter. Afholdes d. 13. december 2018.

Projektet er delt i en nordlig og sydlig del, og der skal etableres et byrum imellem de 2 områder. Mod nord udlægges et areal på 3.500 kvm til institutionsformål. Byggeriet placeres mod Køgevej, så der skabes et udeareal mod vest, ind mod den eksisterende bebyggelse i Ringparken.

Mod syd placeres en samlet bebyggelse på 13.150 kvm, som vil rumme 120 boliger, op til 700 kvm butikker og op til 1.200 kvm dagligvareforretninger.

- Forslaget arbejder med, at det eksisterende butikscenter med blandt andet Fakta bliver styrket, så den lokale handel kan fastholdes. Det er vi glade for. Jeg er også overbevist om, at projektet kan være med til at skabe et fornyet og attraktivt indtryk af Roskilde Sydby, som kan være en start på meget mere, siger Tomas Breddam.

Målet er, at Køgevej og Søndre Ringvej i højere grad skal opleves som bygader og ikke som facadeløse omfartsveje. Det skal derfor sikres, at butikkerne orienterer sig mod gaden, og at der plantes træer. Parkeringen skal delvist placeres under terræn for at sikre tilstrækkeligt friareal.

Lokalplanen forventes 1. behandlet i vinteren 2019 og den endelige lokalplan forventes vedtaget i sensommeren 2019.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter