Selvom boligmarkedet har stabiliseret sig en anelse de seneste måneder, oplever man hos ejendomsmæglerkæden Nybolig fortsat et boligmarked præget af god handelsaktivitet og raske salgstider. Særligt i Region Hovedstaden går boligsalget tjept.

Både 2020 og 2021 har været kendetegnet ved rekordstor aktivitet på boligmarkedet. Danskerne handlede bolig som aldrig før under coronanedlukningerne, og det gav travlhed hos landets ejendomsmæglere.

Men selvom danskerne har fået hverdagen tilbage, og makroøkonomiske faktorer som stigende energipriser og højere renter toner frem i horisonten, har mæglerkæden fortsat et optimistisk syn på boligmarkedet.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 11. oktober 2022.

- Boligmarkedet har stabiliseret sig lidt i 2022, hvilket helt naturligt måtte ske efter 2 historisk travle år. Men sammenligner vi de seneste markedstal med foregående år, er det i den grad positiv læsning, siger Alexander Falck Winther, der er pressechef i Nybolig.

Særligt i Region Hovedstaden har salgstiderne udviklet sig pænt. Her blev en gennemsnitlig villa i 4. kvartal 2019 solgt på 117 dage, mens den 2 år senere i 4. kvartal 2021 blev solgt efter 73 dage i markedet. Det svarer til et fald på 38 procent. Det viser de senest tilgængelige tal fra Finans Danmark, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

Den gennemsnitlige salgstid for ejerlejligheder i Region Hovedstaden er også faldet væsentligt fra 92 dage i 4. kvartal 2019 til bare 68 dage i 4. kvartal 2021.

- Salgstiden er faldet markant for både villaer, ejerlejligheder og sommerhuse under coronaen, men det går særligt hurtigt i Region Hovedstaden, hvor villaer og lejligheder altså i snit bliver solgt på bare 2 måneder, forklarer Alexander Falck Winther.

Byudvikling på havne - best practice. Konferencen afholdes den 24. maj 2022.

På sommerhusmarkedet er det dog Region Sjælland, der har førertrøjen på målt på salgstider. Her var salgstiden i 4. kvartal 2021 i gennemsnit 95 dage, mens et salg i Region Nordjylland i samme periode tog 174 dage.

- Vi forventer, at boligudbuddet vil stige i 2022, hvilket kan medføre, at salgstiderne også vil stige en smule. Men det vil stadig være til et niveau, som vi for få år siden ikke ville tøve med at kalde attraktivt, siger Alexander Falck Winther.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne