De fleste boligejere ved efterhånden godt, at boligpriserne er steget pænt de seneste år – og særligt under corona. Men selvom flere aktører har råbt vagt i gevær over de markante prisstigninger, indtager Danmark en moderat placering sammenlignet med resten af EU.

Selvom vi har hørt meget om stigende boligpriser, er boligpriserne i Danmark og vores nabolande kun steget moderat sammenlignet med de øvrige EU-medlemslande. Det viser tal fra OECD, som Estate har analyseret.

OECD har indekseret prisudviklingen blandt EU's medlemslande i 2020 sammenlignet med 2015 som basisår. Her indtager Italien bundplaceringen med indeks 98, mens Norge, Sverige og Danmark indtager en moderat placering med henholdsvis indeks 109, 118 og 120.

High-end boliger. Konferencen afholdes den 1. marts 2022.

- At Danmark indtager en så høj rangering blandt de skandinaviske lande hænger blandt andet sammen med de muligheder, vi har for finansiering i Danmark. Gode lånevilkår og muligheden for afdragsfrihed gør det muligt for mange danskere at træde ind på boligmarkedet, hvilket er med til at trække priserne op, siger Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i Estate.

Selvom boligpriserne herhjemme er steget pænt de seneste år, indtager Danmark trods alt kun en moderat placering i sammenligning med de øvrige EU-lande. Hos Estate følger man markedet tæt.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 2. november 2021.

- Vi følger markeds- og renteudviklingen tæt, og vi ser nu ind i et boligmarked, der er ved at genfinde balancen fra før corona. Det ser vi blandt andet ved, at boligudbuddet nu igen stiger, siger Alexander Falck Winther.

Ifølge opgørelsen fra OECD har prisudviklingen været mest markant i Portugal og Ungarn med indeksværdier på 145 og 153.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter