Efter en svag stigning i antallet af udbudte boliger, satte langt færre deres bolig til salg i sidste uge.

Kun 2.127 boliger kom på markedet i sidste uge, hvilket er hele 40 procent færre end ugen før. Det viser Boligsiden.dk´s ugentlige statistik over boligmarkedet.

- Påsken er normalt højsæson for boligfremvisninger, og forårsmånederne er ensbetydende med mange bolighandler. Men i uge 13 og 14 har der været lidt lavere handelsaktivitet end i de foregående uger og måneder. Det er uvist, om det er håndspritten, mundbindene, køen ved testteltene eller andre corona-relaterede forhindringer, der spiller ind. Under alle omstændigheder bør man se tiden an nogle flere uger endnu, før man eventuelt kan konkludere, at tempoet er en smule på vej nedad på det brandvarme boligmarked, siger Bo Sandberg, boligøkonom i DI.

- Der er i øjeblikket kun cirka 38.100 boliger udbudt til salg. I den tilsvarende uge de foregående 4 år har der i gennemsnit været 59.700 boliger til salg, siger Bo Sandberg.

Randers: De store byggeprojekter. Konferencen afholdes den 8. september 2021.

Han påpeger, at der ellers kom mange nye boliger til salg op til påskefridagene. Så er det måske meget naturligt at markedet tog sig et lille pusterum i ugen efter påske, lyder det fra DI-boligøkonomen.

- Uanset hvad, ændrer nogle få ugers svingninger i forskellig retning ikke på, at det fortsat i allerhøjeste grad er ”sælgers marked” på boligmarkedet. Og det er et langt sejt træk, før udbuddet for alvor kan matche efterspørgslen, Bo Sandberg.

- Det historisk ret lave boligudbud er da også en vigtig forklaring på de 2-cifrede procentvise årlige prisstigninger, der kan observeres på mange dele af boligmarkedet. Hertil kommer, at coronanedlukninger og ufrivillig karantæne i oplevelsesøkonomien, har flyttet efterspørgsel og forbrug over i retning af boliger, siger DI-boligøkonom, Bo Sandberg.

Selvom det ifølge DI er naturligt, at det varme boligmarked kalder på skærpet politisk bevågenhed, maner erhvervsorganisationen alligevel stadig til besindighed og is i maven.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 28. september 2021.

- Man skal passe på med at lade tilstandene på det københavnske ejerlejlighedsmarked – som udgør nogle ganske få procent af det samlede boligmarked – være styrende for de tiltagende ønsker om mere generelle, landsdækkende politiske indgreb i prisdannelse og kreditgivning. Som minimum anbefaler vi i DI, at man afventer genåbningen af samfundet og ser, hvordan adfærd og efterspørgsel på boligmarkedet arter sig henover sommeren og til efteråret, når nogle af de mest ekstraordinære corona-effekter forhåbentlig er aftaget, siger Bo Sandberg.

- Til gengæld er det bekymrende med de seneste meldinger med ny usikkerhed om Skatteministeriets ejendomsvurderinger. En kæde er nemlig aldrig stærkere end sit svageste led, og netop vurderingssystemet er forudsætning for, at det nye og mere konjunkturudjævnende boligskattesystem kan træde i kraft som planlagt i 2024, siger DI´s bolig- og skatteøkonom Bo Sandberg.

Ifølge Boligsiden.dk blev der samlet solgt 2.322 boliger i uge 14, hvilket er stort set på samme niveau som de i alt 2.371 solgte boliger i uge 13.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder