Med forventet 23.000 boliger i 2017 er smilet tilbage hos entreprenører og håndværkere. Et næsten dødt marked for boligbyggeri er kommet i omdrejninger og er nu på den gode side af gennemsnittet for antal påbegyndte boliger i perioden 1985 - 2018.

Boligmarkedet ser ifølge Dansk Byggeri ikke ud til at lade sig styre af træge boligpolitiske forhandlinger. Der er gang i salget, liggetiderne er blevet kortere og nyhusfirmaerne har travlt uanset, om det handler om parcelhuse, rækkehuse eller lejligheder.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

- Boligmarkedet ser ud til at finde ganske godt ud af det selv, når nu politikerne ikke hjælper til med klare boligaftaler, der kan give boligejerne langsigtet tryghed over økonomien, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen i en kommentar til Dansk Byggeris boligmarkedsanalyse.

Samtidig er der kommet gang i omsætningen, så der nu igen er udsigt til at få sin bolig solgt på overskuelig tid. I stort set hele hovedstadsområdet tager det mindre end et halvt år at sælge sit hus, og der er udsigt til, at hele landet efterhånden kommer til at nyde godt af de positive vinde på boligmarkedet.

NB! Ørestad - nye planer og projekter for 10 milliarder kr. Konferencen afholdes d. 22. august 2017.

Foreløbig finder de store stigninger i boligbyggeriet først og fremmest sted i de store byer, hvor stigende boligpriser også giver bedre vilkår for nybyggeri.

Det er især byggeriet af rækkehuse, der vokser. Antallet af påbegyndte rækkehuse er steget fra knap 1.700 i 2013 til 3.900 i 2016, og i 2017 er der udsigt til 4.500 nye rækkehuse. Samtidig bliver der bygget mange almene boliger. Udover det normale behov for almene boliger, så bliver der også igangsat en stor del mindre boliger på op til 40 kvm til flygtninge i de kommende år.

NB! Senior- og ældreboliger - udvikling og byggeri 2017-2027. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2017.

- Når det er sagt, så må vi også fastholde, at byggeriet af nye boliger fortsat er lavere, end hvad der er behov for som følge af flere singler, ældre og urbanisering - især i de største byer. I København bor 20 procent af danskerne alene, mens det kun gør sig gældende for 14 procent i hele landet som gennemsnit. Det giver en ekstra efterspørgsel efter især de mindre boliger, hvor byens udbud - trods stigende nybyggeri - fortsat halter efter efterspørgslen, siger Lars Storr-Hansen.

Det giver stigende boligpriser, og det er ifølge Lars Storr-Hansen positivt, når prisudviklingen har grobund i øget efterspørgsel og ikke en boligboble. Men der er store strukturelle forskelle mellem boligmarkedet i de store byer og boligmarkedet i yderområderne.

NB! Lyngby investerer 10 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 8. juni 2017.

- Vi må konstatere, at vi flere steder nærmer os prisniveauet fra før krisen. Den gennemsnitlige udbudspris for lejligheder er i dag 30.000 kr. pr. kvadratmeter og cirka dobbelt så høj som for enfamiliehuse. Når vi nærmer os prisniveauet fra før krisen, så er det på sin plads at være vågen og følge udviklingen kritisk, men indtil videre er prisudviklingen dog holdbar, når den alene skyldes, at danskerne har flere penge mellem hænderne i form af højere indkomster og lavere renter, siger Lars Storr-Hansen.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS