Beboerne i området omkring Museumspladsen har lavet en 2 gange 2 meter stor papmodel i størrelsesforholdet 1:100 i deres kamp mod et 9 etager højt byggeri på Museumspladsen i det centrale Esbjerg. Bag projektet står boligforeningen Ungdomsbo, som ikke mener, at modellen, der udstilles på Hovedbiblioteket, er retvisende.

Esbjergs største boligforening, Ungdomsbo, står bag planen om et 9 etager højt byggeri med 132 boliger fordelt på 10.500 kvm på Museumspladsen i det centrale Esbjerg. Projektet møder modstand fra beboere i området, og derfor har Børge Smidt Kristensen udarbejdet en papmodel - angiveligt i størrelsesforholdet 1:100. Det skriver JyskeVestkysten.

Ifølge avisen står papmodellen udstillet på Hovedbiblioteket, men Peter Sandager, direktør hos Ungdomsbo, ønsker modellen fjernet, da han ikke mener, at modellen er i overensstemmelse med det byggeri, som man planlægger på den store offentlige parkeringsplads.

NB! Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig . Konferencen afholdes d. 30. august 2017.

- Man må sige, at det er lykkedes beboerne at skabe et voldsomt og meget voluminøst udtryk, men jeg forstår slet ikke, hvordan en så dygtig mand (Børge Smidt Kristensen, red.) kan lave så stor en fejl. Der er tale om meget tydelige fejl, som også beklikker en masse fagpersoners faglighed, siger Peter Sandager til JyskeVestkysten.

Han har sendt bud efter arkitekterne fra Friis & Moltke, som har udarbejdet en papskabelon som modtræk til beboernes model. Af den kan man ifølge JyskeVestkysten blandt andet se, at der stort set er overensstemmelse omkring højden på de 2 byggefelter, hvor der kan placeres "tårne" i op til 9 etager, hvorimod forskellen er stor i det byggeri, som gradvist nedtrappes fra de 2 tårne.

På møde mellem Esbjerg Kommune og boligorganisationer i december 2015 blev almene boligers placering i de kommende år drøftet, og boligforeningerne gav dengang udtryk for, at ungdomsboliger primært skal opføres i Esbjerg Centrum. Der er også opmærksomhed på ungdomsboligernes placering i forhold til uddannelsesinstitutionerne.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens