Ifølge tal fra Jyske Bank blev der fra oktober 2017 til oktober 2018 færdigbygget 6.000 nye boliger i København og 4.000 i Aarhus. Boligbyggeriet er på et historisk højt niveau, hvilket vækker bekymring.

Fra oktober 2017 til oktober 2018 blev der ifølge Jyske Bank færdigbygget 6.000 nye boliger i København, hvor der årligt blev bygget 1.000 boliger efter finanskrisen og 4.000 i årene op til krisen.

For Aarhus er udviklingen den samme, og den høje byggeaktivitet bekymrer Jyske Banks cheføkonom, Niels Rønholt. Det skriver SN.dk.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 28. november 2018.

- Der er ingen tvivl om, at der har været behov for flere boliger. Men byggeriet er gået amok og spørgsmålet er, om det er blevet for meget af det gode. Der er helt klart en risiko for, at der kommer for mange boliger til, siger Niels Rønholt til avisen.

Han påpeger, at niveauet er på sit højeste siden mindst 1981, og med stramninger af lånekrav og mulige rentestigninger på vej kan boligmarkedet blive ramt. Hver 2. nye bolig bliver bygget i de største byer, og København alene står ifølge Jyske Bank for 1/4 af alle nyopførte boliger. Tidligere har de største byers andel ligget på 20-30 procent, skriver SN.dk.

Samtidig er det dog værd at bemærke, at der fortsat er høj befolkningstilvækst i de store byer.  I Københavns Kommune er er befolkningstallet steget med 10.876 fra 4. kvartal 2017 til 4. kvartal i år, mens det i Aarhus Kommune er steget med 5.379, viser nye tal fra Danmarks Statistik.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter