Projektet omfatter et bofællesskab og en dagligvarebutik på i alt 8.650 kvm. Forhindringer er ryddet af vejen, og nu er lokalplanlægningen i gang.

Urbania CPH står i samarbejde med AKB København og KAB bag bofællesskabet, der skal opføres på hjørnet af Lundtoftegade og Borups Allé.

Startredegørelsen for projektet blev allerede præsenteret i 2017, men først nu ligger et lokalplanforslag klar til at blive sendt i høring. Der har nemlig været et par forhindringer, der skulle ryddes af vejen, fremgår det af dagsordenen til et møde i Teknik- og Miljøudvalget i dag, den 30. januar 2023.

"Lokalplanforslaget er opstartet i 2017 og har undervejs været sat på pause to gange. Første gang fordi lokalplanområdet risikerede at komme på statens liste over hårde ghettoområder, og det skulle afklares, hvordan det påvirkede planlægningen. Anden gang processen blev sat på pause var i 2020, fordi der ikke kunne gives skema A til et alment projekt, når der var en kommunal tilbagekøbsret på ejendommen", lyder det i dagsordenen.

Trends: Luksus, servicerede boliger, bofællesskaber, senior- og share boliger. Konferencen afholdes den 13. april 2023.

Her fremgår det videre, at det planlagte nybyggeri er kommet til at ligge på sin egen matrikel ved at ændre på matrikelskellene. Derfor er det ikke længere bundet af købsklausulen.

På hjørnegrunden ved Lundtoftegade og Borups Allé ligger der i dag et indhegnet gårdområde, en materialegård og en Coop 365discount. De eksisterende bygninger rives ned for at gøre plads til det nye projekt, som foruden bofællesskabet med 6.300 kvm familieboliger omfatter en 1.050 kvm stor dagligvare­butik og 310 kvm erhverv. Projektet opføres 1-s7 etager, og boligopgangene vil variere mellem 4-7 etager.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter