Det ser alligevel ud til, at BIG får tilladelse til at bygge et nyt hovedkontor i Nordhavn, idet 2 partier nu er klar til at stemme ja efter en dialog med tegnestuen.

Ifølge Politiken Byrum er SF og Det Radikale Venstre alligevel klar til at stemme ja til BIG's nye hovedkontor i Nordhavn, og dermed har de sammen med Socialdemokratiet, Liberal Alliance og DF skabt flertal for projektet.

- Når det gælder udseendet, må jeg sige, at bygningen viser variation og langt mere spræl, end jeg kunne se på de første visualiseringer, siger Claus Mygind (SF) til avisen.

I første omgang fik BIG sig projekt afvist af SF, Enhedslisten, Alternativet, De Radikale og De Konservative med en begrundelse om, at "Partierne mener ikke, bygningen er æstetisk tilfredsstillende og ønsker yderligere et mere klimavenligt materialevalg".

Stifter af BIG, Bjarke Ingels, glæder sig over, at en dialog med kommunen nu har haft en positiv effekt.

NB! Nordhavn og Refshaleøen med nyt ø-projekt. Konferencen afholdes d. 7. maj 2019.

- Det er fantastisk glædeligt og et tegn på, at vores forældre havde ret i, at kommer man op at skændes med naboen, er det nemmest at blive enige, hvis man sætter sig ned og taler om tingene, siger han til Politiken Byrum.

Projektet har krævet et lokalplantillæg blandt andet fordi, der ønskes opført bebyggelse i op 27 meter, hvor den eksisterende lokalplan kun tilliader byggeri i op til 21 meter på grunden.

BIG havde valgt at udforme bygningen ud fra et princip om store lukkede flader udformet i beton uden vinduesåbninger, der skulle stå i kontrast til store åbne vinduesflader, fremgår det af forslaget til lokalplantillægget. Materialet var valgt som en reference til materialebrugen i det omgivende havneområde. I det reviderede forslag er bygningen mere begrønnet, end den var i første omgang.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.