Odense Letbane og entreprenørfirmaet Barslund er blevet enige om en procesaftale, der sikrer det fortsatte samarbejde. Aftalen betyder, at Barslund i dag, den 13. januar 2020, genoptager arbejdet på Odense Letbane i fuldt omfang.

Efter godt 1 måned uden aktivitet på 3 mindre byggepladser hos letbanen vil entreprenørvirksomheden Barslund på mandag genoptage arbejdet. Det sker efter, at der fredag den 10. januar 2020 blev indgået en skriftlig procesaftale mellem Odense Letbane og Barslund, der danner ramme for, hvordan de økonomiske udeståender kan løses. Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

- Vi har som tidligere oplyst gennem et stykke tid forhandlet med Barslund om løsningen på nogle uenigheder omkring betalingen for og dokumentationen af ekstraarbejder. Men nu er vi nået frem til en aftale om den videre proces, som begge parter har gavn af, og som er god for projektet. Det er jeg tilfreds med. Vi har genskabt tilliden på topniveau, og jeg ser frem til at se Barslund i arbejdstøjet igen på mandag, udtaler administrerende direktør for Odense Letbane, Mogens Hagelskær, i meddelelsen.

VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes den 26. marts 2020.

Med aftalen undgås en voldgiftssag således i den nuværende situation. Procesaftalen betyder, at der nu en truffet en aftale om, hvordan den fornødne dokumentation for arbejderne kan fremskaffes, hvorefter Barslund vil få betaling for det, som de har krav på, skriver Odense Letbane og oplyser, at letbanens planlagte åbning i efteråret 2021 ikke forsinkes.

Det det samlede budget for Odense Letbane ligger på 3,1 milliarder kr. i 2014-priser. Letbanen køre fra Tarup Centret til Hjallese Station via centrum og campusområdet. På den 14,5 kilometer lange rute vil der være i alt 26 stationer.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS