Barfoed Group løfter årets resultat gevaldigt, hvilket kan henføres til værdiregulering af selskabets ejendomme. Driftsresultatet stiger dog også.

Barfoed Group fortsatte i 2021 de foregående års fremgang på både top- og bundlinje. Selskabets resultat af ejendomsdriften før finansiering blev på 320 millioner kr. mod 310 millioner kr. i 2020, mens resultatet efter finansiering blev på 159 millioner kr., hvilket var dermed 23 millioner kr. større end i 2020.

Årets resultat blev på 938 millioner kr. efter værdiregulering af selskabets ejendomme med 777 millioner kr. Resultatet betyder sammen med en forbedring af selskabets rentesikringsinstrumenter, at egenkapitalen ved udgangen af 2021 udgjorde 3,2 milliarder kr.

- Jeg er meget tilfreds med regnskabet, og 2021 var et travlt år med opstart af flere større byggerier i Odense, men takket være den rigtige strategi om at bygge og vedligeholde i høj kvalitet sammen med en meget stor indsats af koncernens 120 medarbejdere, så indfrier vi alle vores mål for året, udtaler koncerndirektør Frederik Barfoed.

Værdireguleringen af ejendommene er et resultat af en justering af priser til et marked, hvor investorernes krav til afkast for flere ejendomstyper har været faldende på trods af stigende renter i den sidste del af året, oplyser Barfoed Group.

Udvikling og byggeri af rækkehuse: træ og mursten. Konferencen afholdes den 11. oktober 2022.

Selskabets samlede lejeindtægter steg i 2021 med 3 procent til i alt 458 millioner kr., oplyses det. Stigningen i lejeindtægter er et resultat af et fortsat stort fokus på optimering af selskabets lejemål, hvorved både sikres de eksisterende lejeindtægter samtidig med, at der skabes basis for en fortsat positiv udvikling i de samlede lejeindtægter.

På trods af coronaens fortsatte påvirkning både i forbindelse med nedlukninger i Danmark og problemer med forsyningerne af varer forblev selskabets tomgang på samme lave niveau som i 2020. Tomgangen var primært i enkelte af selskabets strøgejendomme i København, hvor et færre antal turister medførte problemer for nogle butikker. I den forløbne del af 2022 er udviklingen vendt, og der er indgået nye lejekontrakter på flere af disse lejemål. Interessen for både kontor- og retail lejemål er tilbage på samme niveau som før coronakrisen.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS