En undersøgelse fra Realdania redegør i 2016 for, at 104.000 ældre i Danmark føler sig ufrivilligt ensomme, og 80.000 seniorer drømmer om at bo i et fællesskab med jævnaldrende – men der mangler egnede boliger. Derfor implementeres nu et nyt privatfinansieret koncept for seniorboliger,

Via selskabet Bovieran Holding går Sjælsø Management og svenske Balder nu ind på det danske marked for seniorboliger med et nyt koncept. Konceptet hedder Bovieran og bygger på et fællesskabsprincip i et sundt klima året rundt, inspireret af klimaet man finder ved Rivieraen.

Bovieran har gennem de seneste 10 år været indført med stor succes i Sverige, hvor der er gennemført 20 projekter. Flere nye projekter er på vej, og interessen er stor. Omdrejningspunktet for seniorboligerne er en 1.600 kvm stor vinterhave.

NB! Senior- og ældreboliger - udvikling og byggeri. Afholdes d. 11. oktober 2017.

- Vinterhaven er omdrejningspunkt for fælles aktiviteter af forskellig karakter, for eksempel Petanque bane og fælleshus til spisning. Vinterhaven er overdækket med glas og der vokser eksotiske planter og træer fra hele verden. Palmer, oliventræer og andre planter er nøje udvalgt, så de tilsammen giver beboerne et harmonisk og afslappende miljø, hvor de kan nyde livet og slappe af med en god bog, omgås naboerne eller hygge med familien på besøg. Bovieran bygger således på at danne et fællesskab blandt ejendommens beboere via vinterhaven, som aldrig får en temperatur under 10 grader. Beboerne kan derfor færdes ”ude” året rundt - også uden risiko for isslag ude foran deres egen hoveddør om vinteren, oplyser selskabet.

Konceptet rummer lejligheder med 2 eller 3 rum på 79 eller 100-105 kvm, hvor besøgende familie og venner, kan overnatte i den tilhørende gæstelejlighed.

Adgang til et Bovieran hus sker gennem én indgang til vinterhaven, som sikres med video-dørtelefon og adgangskontrolsystem. Blandt flere tiltag sikres eksempelvis private have-/altandøre og vinduer, samt adgangsdørene til de enkelte lejligheder, ligesom der installeres røgalarm i alle boliger. I sundhedsområdet opsættes en hjertestarter.

NB! Jylland: Senior- og ældreboliger - udvikling og byggeri. Afholdes d. 23. november 2017.

- Vinterhaven har et temperaturstyret og behageligt klima året rundt - med den franske riviera som forbillede. Og med effektive ventilatorsystemer med varmegenvinding og oplukkelige felter i glastaget, reguleres klimaet, så der hverken bliver for varmt eller for koldt. I de koldeste vintermåneder reguleres temperaturen i vinterhaven til cirka 10 grader, så planterne kan hvile, ligesom ved rivieraen. Træer og planter vandes med genanvendt regnvand. På taget etableres solceller, der reducerer strømforbruget i vinterhaven, skriver selskabet.

Bovieran Holding AB er et svensk selskab, som er 100 procent ejet af Fastighets AB Balder, mens Sjælsø Management ApS udvikler og gennemfører projekterne. 49 procent af Sjælsø Management ejes af Balder, mens de øvrige 51 procent ejes af ledergruppen.

Lars Jacobsen fra Sjælsø Managements ledergruppe er indsat som direktør i Bovieran Danmark, men fastholder samtidigt sin stilling som projektudviklingsdirektør i Sjælsø Management.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter