AP Pension, Nykredit og totalentreprenøren MT Højgaard Danmark har netop fejret, at den sidste bundpladestøbning er afsluttet i forbindelse med de nye domiciler, der bliver opført for AP Pension og Nykredit på Svanemølleholm i Nordhavn.

På en af landets største byggepladser på Svanemølleholm i Københavns Nordhavn er der fuld gang i opførelsen af AP Pensions og Nykredits kommende domiciler. Her er det netop blevet fejret, at totalentreprenøren MT Højgaard Danmark har støbt den sidste bundplade på den 20.000 kvm store grund, hvor domicilerne, der er tegnet af PLH Arkitekter, bliver opført.

Joint venture-selskabet K/S Svanemølleholm, der er 50 procent ejet af AP Ejendomme, er bygherre på domicilerne, som MT Højgaard Danmark står for opførelsen af.

Nordhavn - udviklingsplaner, Nordhavnstunnel, Lynette-øen og Refshaleøen. Konferencen afholdes den 2. marts 2022.

- Det er en stor milepæl, vi nu har sat. Byggeriet forløber helt efter planen, og vi kan kun rose det arbejde, som MT Højgaard Danmark udfører. Med i alt 57.000 kvm over terræn er det et kæmpe byggeri, vi opfører på Svanemølleholm. Derfor er det enormt vigtigt for os, at vi har en totalentreprenør, der har den rigtige bemanding og nødvendige ekspertise at trække på, og det har MT Højgaard Danmark, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Fællesnævneren for de 2 domiciler, hvor godt 2.700 medarbejdere kommer til at arbejde fra, er et stort fokus på bæredygtighed i alle aspekter. Blandt andet hører den klassiske tankegang om, at kontorbygninger kun bliver brugt inden for arbejdstid, fortiden til, når domicilerne bliver taget i brug.

Byudvikling på havne - best practise. Konferencen afholdes den 24. maj 2022.

- Det er bæredygtige domiciler, vi bygger. Det er blandt andet planlagt, at der skal være en række offentlige aktiviteter i husene, hvor borgere har mulighed for at komme ind. Der er planer om et offentligt folkekøkken, pavillon til foreninger og kulturelle formål, fitnesscenter, taghave og offentlig cafe. Vi har planlagt disse aktiviteter, fordi vi mener, at det er vigtigt, at beboerne i nærområdet bliver inkluderet og har mulighed for at bruge de ejendomme, som er en del af lokalområdet, og det får de mulighed for på Svanemølleholm, forklarer Peter Olsson, der forventer, at Nykredits domicil afleveres ved udgangen af andet kvartal i 2023, mens AP Pensions eget afleveres i 4. kvartal i 2023.

AP Pension købte i 2020 Svanemølleholm af By & Havn.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter