Ørsted + ATP har udpeget Arup som teknisk rådgiver for Nordsøens Energiø: verdens første kunstige ø designet til at udnytte potentialet for bæredygtig vindenergi i Nordsøen.

På baggrund af Arups omfattende erfaring med at levere fremtrædende infrastrukturprojekter i Danmark og havvindprojekter over hele verden har Ørsted + ATP indgået et samarbejde med Arup om at understøtte udviklingen af Nordsøens Energiø.

Arup har stået i spidsen for andre ikoniske projekter i Danmark, herunder Øresundsbroen og Femern Bælt samt den nye Metro Cityringen i København.

- I samarbejde med Arup og vores partnere er vi overbeviste om, at vi kan levere et fremtidssikret projekt, som bliver en hjørnesten i den danske og europæiske grønne omstilling i de kommende årtier siger Søren Scherfig, chef for Nordsøens Energiø projektet hos Ørsted.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 6. september 2022.

Nordsøens Energiø består af en lille inddæmmet ø, der udbygges med fleksible moduler, som løbende kan tilføjes og udskiftes efter behov. Moduler bygges på land og tilkobles Nordsøens Energiø, så øen let kan opgraderes til at forbinde mere end de 10 gigawatt havvind, der er Danmarks nuværende ambition, ligesom den kan tilpasses til at rumme den rivende udvikling inden for Power-to-X og andre teknologier i både 2030 og 2050.

- Ambitiøst ingeniørarbejde spiller en afgørende rolle i omstillingen til en mere bæredygtig fremtid. Arup har igennem noget tid understøttet Ørsted + ATP i deres arbejde med at skabe en vision for en funktionsdygtig kunstig ø, der kan være en drivkraft for en masse gode forandringer. Vi er stolte over at være en del af et projekt, der kan redefinere fremtiden for et grønnere Europa, der omstiller sig væk fra fossile brændstoffer og over til bæredygtige energikilder, siger Christian Allison, chef for Arups kontor i København.

Aarsleff leder entreprenørkonsortiet til Nordsøens Energiø. Konsortiet består ud over Aarsleff af Van Oord og Bouygues Construction. Energiøen bliver Danmarkshistoriens største anlægsprojekt med en estimeret samlet anlægssum på 210 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.