I alt 18.865 kvm ejendomme i Aarhus-forstaden Risskov er netop erhvervet af Arkitektgruppen. Grundene skal nu udvikles med blandet bolig- og erhvervsbyggeri, der udnytter den attraktive placering tæt på storbyen, skov og strand.

Arkitektgruppen har netop erhvervet ejendommene på Vestre Strand Allé 54 samt Agerbæksvej 13, 15-17 og 21 i Risskov ved Aarhus. Bygningerne omfatter samlet set omkring 7.000 kvm, mens det samlede grundareal løber op i 18.865 kvm.

Ejendommene udgør det første projekt, som Arkitektgruppen skal i gang med at udvikle i Aarhus, siden projektudviklingsvirksomheden åbnede kontor i byen sidste år.

- Vi ser et stort potentiale i beliggenheden, som samler det bedste af to verdener. For virksomheder, der ønsker profilering og nem adgang til Aarhus’ hovedtrafikårer, er placeringen ud mod Grenåvej og Vestre Strand Allé perfekt. Og samtidig er der kort afstand til skov og strand, ligesom

Risskov er et meget attraktivt boligområde kun få kilometer fra centrum af Aarhus. Det fortæller projektudviklingschef Claus Schovgaard Rasmussen, der står i spidsen for Arkitektgruppens Aarhus-kontor.

NB! Jylland: Risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 31. januar 2019.

Ejendommene blev formidlet af EDC Poul Erik Bech, mens advokatfirmaet Bech-Bruun stod for at rådgive Arkitektgruppen undervejs i forhandlingerne, som har varet flere måneder, da der var flere forskellige grundejere.

Claus Schovgaard Rasmussen understreger, at man oven på den velafsluttede købsproces nu ser frem til at få udviklingen af området startet op i dialog med blandt andet kommunen og de nuværende brugere.

- De ejendomme, der ligger på grundene i dag, er temmelig utidssvarende, så vi glæder os til at komme i gang. Området udgør et af Aarhus Kommunes fortætningspunkter, hvor der kan ske byfortætning med boliger og erhverv. Derudover er det udpeget i kommuneplanen som et markant kryds, hvor der kan bygges et markant nyt byggeri, så der er masser af potentiale at arbejde videre med.

Arkitektgruppens portefølje rummer over 7.000 boliger og erhvervslokaler. Virksomheden tæller i dag 85 medarbejdere fordelt på hovedkontoret Hollufgård i Odense, salgskontorerne i København og Aarhus samt mange byggepladser landet over.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter