AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har sammen med totalentreprenøren Hoffmann sat gang i 2. etape i opførelsen af et uddannelses- og forskningscenter, som AP Pension opfører i Kalundborg. De bærende konstruktioner i bygningen er bygget i træ, hvilket er med til at reducere CO2-udledningen i opførelsen.

Opførelsen af uddannelses- og forskningscentret, Biomanufacturing Project House (BPH), i Kalundborg, som Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk, Novozymes og Professionshøjskolen Absalon står bag, men hvor AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, ejer bygningen, skrider planmæssigt frem.

Første spadestik til bygningen, hvor de bærende konstruktioner er i træ, blev taget i november 2020, og allerede til september i år står bygningen på 1.550 kvm klar.

De bærende konstruktioner stod forleden færdig, og administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, følger med spænding projektet.

- BPH-bygningen er den første bygning, vi opfører, hvor de bærende konstruktioner er i træ. Ved at bygge de bærende konstruktioner i massivt træ tager vi forskud på bæredygtighedskravene. I AP Pension vil vi gerne være med til at bidrage til en bæredygtig og grøn omstilling, og ved at bruge træ i byggeriet er vi med til at reducere CO2-udledningen. Da det i dag er muligt få en langtidsholdbar facade i varmebehandlet massivt træ, bliver facaden også i massivt træ. BPH-bygningen bliver ikke den sidste bygning, hvor vi bruger træ som en væsentlig del af byggeriet, siger Peter Olsson.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 27. januar 2022.

Når BPH i løbet af september, efter planen, står færdig, så har det taget under et år opføre bygningen, som totalentreprenøren Hoffmann står for.

- Med opførelsen af de bærende konstruktioner tager vi hul på næste fase af byggeriet, hvor vi i løbet af april har rejsegilde for bygningen. Vi ser frem til rejsegildet, hvor vi kan fejre det store og flotte stykke arbejde, som håndværkerne udfører. De mange tanker, vi har for bygningen, sørger Hoffmann for bliver til virkelighed på allerbedste vis, fortæller Peter Olsson.

Hos Hoffmann er de glade for at være med til at realisere planerne for bygningen.

- Det er et rigtigt spændende projekt at være en del af, vi er glade for at være en del af denne opgave. Det er sjældent, at vi får mulighed for at opføre bygninger, hvor de bærende konstruktioner udføres i træ. Vi projekterer og udfører selv de lette facadeelementer, som vi indarbejder i mange af vores projekter. Limtræet er leveret på mål som et færdigt samlesæt, dermed har vi hurtigt kunnet få monteret de bærende konstruktioner, forklarer afdelingschef hos Hoffmann, Peter Petersen.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS