AP Pension og BankInvest udvider deres eksisterende samarbejde på kapitalforvaltningsområdet med et nyt samarbejde om investering i boligejendomme.

AP Pension og BankInvest udvider nu deres eksisterende samarbejde på kapitalforvaltningsområdet med et nyt samarbejde om investering i boligejendomme. AP Pension har i den forbindelse indgået en aftale med det internationale investeringsselskab Castlelake, L.P. om at købe det danske ejendomsselskab Bostad og deres samlede portefølje af boligejendomme i Danmark.

Handlen omfatter mere end 70 boligejendomme placeret i og omkring 12 regionale vækstbyer på Sjælland, Fyn og i Jylland, og det er denne portefølje af ejendomme, som BankInvest i samarbejde med AP Pension forventer at kunne tilbyde sine investorer.

BankInvest har siden 2018 investeret i erhvervsejendomme, hvor BankInvests samlede portefølje har en markedsværdi på cirka 7,5 milliarder kr. per oktober 2021. Det er BankInvests forventning, at der vil være tilsvarende stor efterspørgsel på investeringer i boligejendomme.

Moms og skat ved ejendomsprojekter - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes den 20. januar 2022.

- I BankInvest arbejder vi løbende på at tilbyde alternativer til vores kunder, som normalt er forbeholdt pensionsselskaber og andre institutionelle investorer. Alternativer, i dette tilfælde boligejendomme, er et godt supplement til investeringer i børsnoterede aktier og obligationer, siger Lars Bo Bertram, administrerende direktør i BankInvest.

For AP Pension er investeringen først og fremmest en mulighed for at skabe et solidt, langsitet afkast til kunderne, men udover selve investeringscasen ser den administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, også et stort potentiel i det kommende samarbejde med BankInvest.

- Købet af Bostad A/S og deres ejendomsportefølje er kun første trin i det kommende samarbejde. AP Ejendomme er en af landets førende ejendomsudviklere, og vi har en stor pipeline af udviklingsprojekter, som vi løbende har brug for at kunne afsætte i markedet. Aftalen med BankInvest giver os en større investeringskapacitet og dermed mulighed for at beholde flere at vores færdige boligprojekter i eget regi, siger Peter Olsson.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 18. januar 2022.

Den danske ejendomsforvalter Thylander har bistået AP Pension med handlen, og vil efterfølgende også samarbejde med AP Pension om at forvalte og drive den nyindkøbte ejendomsportefølje.

- Der er tale om en stor portefølje på mere end 70 ejendomme, så vi har ønsket at have en stærk partner til at hjælpe med den løbende drift og forvaltning. Det er vigtigt, at vi har både ressourcerne og kompetencerne til at sikre, at projektet kommer godt fra start, siger Peter Olsson.

Thylander vil som en del af aftalen overtage et stærkt team bestående af nøglemedarbejderne fra BoStad , der fremover vil fortsætte deres arbejde i Thylander Gruppen.

- Vi er meget stolte af denne transaktion og er glade for den tillid som AP Pension har vist os. Vi ser handlen som et første skridt i et langvarigt stærkt samarbejde der indebærer store perspektiver for både os og AP Pension i relation til denne portefølje, udtaler partner og bestyrelsesformand, Lars Thylander.

Handlen mellem AP Pension og Castlelake er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.