Med lokalplanen på plads kan AP Pension rive det forladte og forfaldne Hejredalskollegie ned og erstattet det med boliger.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, kan inden længe sætte gang i nedrivningen af det forfaldne og tomme Hejredalskollegie ved Gellerup i Aarhus Vest. For Aarhus Kommune har vedtaget en lokalplan, der gør det muligt for AP Pension at sætte gang i opførelsen af 75 svanemærkede rækkehuse på grunden, hvor Hejredalskollegiets syv tilbageværende bygninger ligger. Rækkehusene skal være med til at omdanne Hejredals-kvarteret fra et betonkollegium til et attraktivt boligkvarter med moderne og bæredygtige rækkehuse.

Grunden, hvor AP Pension opfører sine kommende boliger, er karakteriseret ved sin trekantede facon, og de bærende konstruktioner i boligerne opføres primært i massivt træ. Ligesom dele af facaderne også bliver beklædt med træ. Rækkehuskvarteret vil bære navnet Trækanten.

JYLLAND: Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 26. april 2022.

Rækkehusene bliver på 2 forskellige størrelser på cirka 90 og 115 kvm fordelt på henholdsvis 2 og 3 etager med 4 og 5 værelser. Fælles for rækkehusene er, at de får egen lille have og balkon. Herudover bliver der anlagt 75 parkeringspladser.

- Vi ser et stort perspektiv i blandede bydele, hvor de almene boliger i området vil spille positivt ind på de private lejeboliger. Det giver diversitet til området, og med de planer, som Aarhus Kommune er i fuld gang med at realisere for Gellerup, er vi sikre på, at det vil være med til at give området et stort løft. Med Brabrands smukke natur lige uden for døren og kort afstand til Aarhus' inspirerende og hyggelige byliv, så har Hejredals-kvarteret alt det, som folk, der gerne vil bo tæt på natur og en stor by, efterspørger, siger administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Selvom der endnu ikke er sat en dato for første spadestik til boligerne, der er tegnet af Arkitema, så ser Peter Olsson frem til at sætte gang i udviklingen af området.

- Hejredalskollegiet har gennem flere år stået tomt, og bygningerne fremstår som efterladte forfaldne betonbygninger, der ikke bidrager positivt til området. Derfor ser jeg frem til, at vi kan sætte gang i opførelsen af vores bæredygtige boliger. Ved nedrivningen af kollegiet har vi indgået en aftale om at sælge bygningselementerne via Upcycling Forum, så elementerne kan blive genbrugt i andre byggeprojekter. Vi forventer ikke nogen økonomisk gevinst for den del. Vi gør det alene ud fra en tanke om genanvendelse af materialer, siger Peter Olsson, der forventer, at nedrivningen af kollegiet går i gang i december og er afsluttet i starten af foråret 2022.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032