På 10 år er antallet af lejere på boligmarkedet steget markant. Ifølge Estate ligger forklaringen blandt andet i en ændret befolkningssammensætning og udviklingen på ejerboligmarkedet.

Der er kommet flere lejere rundt omkring i landet. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret. Siden 2011 er antallet af danskere, der bor til leje, steget med 316.893 personer – svarende til en stigning på 14,7 procent fra 2011 til 2021.

- Behovet for nye boliger er enormt. Det gælder især i og omkring landets storbyer. Derfor bygges der også flittigt her, og en hel del af de nybyggede boliger opføres som lejeboliger, hvor lejere ser klare fordele ved at bo fleksibelt og i en bolig, hvor de ikke selv er ansvarlige for vedligeholdelsen, siger Alexander Falck Winther, der er presseansvarlig i Estate.

Finansiering af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 31. august 2021.

Ifølge ejendomsmæglerkæden ligger en del af forklaringen på den markante stigning i antal lejere i en ændret befolkningssammensætning, hvor stadig flere danskere lever længere, og hvor boligbehovene derfor ændrer sig.

- Der er sket en forskydning i befolkningssammensætningen de seneste 10 år, og vi ser, at de ældre nu udgør en større andel. Mange ældre foretrækker i takt med deres alderdom at sælge deres ejerbolig og flytte i noget mindre, hvor de kan få mere hjælp – og her er lejeboligen et populært valg, siger Alexander Falck Winther.

Endeligt er der sket markante ændringer på ejerboligmarkedet i løbet af de seneste 10 år.

Jylland: FINANSIERING af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 25. august 2021.

- Prisstigningerne på ejerboligmarkedet har været historisk store det seneste årti. Det gælder ikke mindst i landets storbyer, hvor det er blevet markant dyrere at komme ind på boligmarkedet. Samtidig blev udbetalingskravet på 5 procent af den samlede købssum indført i 2015, hvilket kan have fået flere til at se lejeboligen som et alternativ de senere år, siger Alexander Falck Winther.

Mens antallet af lejere i den samlede boligmasse er steget markant på 10 år, tegner der sig et andet billede blandt boligejere. Siden 2011 er antallet af personer, der bor i en bolig, de ejer, nemlig faldet med 40.208 svarende til et fald på 1,2 procent.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland