Konsulent Anne-Sofie Bang Lassesen underviser på kurset "Certificering - de nye krav i byggeloven", som afholdes i Hellerup den 17. januar 2018.

Byggeloven er den overordnede rammelov på byggeområdet. En væsentlig ændring af Byggeloven blev vedtaget i foråret 2016 og trådte i kraft med virkning fra den 1. juli 2016.

Med den nye lov indføres der en certificeringsordning, hvor certificerede medarbejdere i virksomheder eller kommuner skal indestå for, at bygningsreglementets regler vedrørende tekniske forhold er overholdt ved det konkrete byggeri.

NB! Certificering - de nye krav i byggeloven. Kurset afholdes d. 17. januar 2018.

Hidtil er den tekniske byggesagsbehandling blevet varetaget af kommuner, men den nye lov tillader, at også medarbejdere i private firmaer kan blive certificeret til at varetage den tekniske behandling af byggesager. Også kommuner vil have mulighed for at blive certificeret.

Meningen er bl.a. at indføre standardiserede procedurer for teknisk behandling, således at de ikke afviger fra hinanden, uanset hvor i landet byggeriet finder sted. Lovliggørelsen af bygningsværker vil stadigvæk påhvile kommunerne, dvs. at det fortsat vil være kommunen, der i sidste instans skal godkende byggeprojekterne. Den nye Byggelov indeholder også ændrede regler for byggeskadeforsikring og driftsmæssige foranstaltninger vedr. brandsikkerhed.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter