Renovering af ejendom på Niels Ebbensens Vej på Frederiksberg er udført i de oprindelige byggematerialer med nyt kobbertårn og naturskifer. Andelsboligforeningen vil bevare det særlige bymiljø.

Andelsboligforeningen AB Niels Ebbensens Vej 23, der ligger på hjørnet af Niels Ebbesens Vej og Sankt Knuds Vej, har netop sagt farvel til håndværkerne og kan nu kigge op på et nyt naturskifer-tag og et rødfunklende kobbertårn.

- For os var det naturligt at få vores slidte kobbertårn beklædt med nyt kobber i stedet for det billigere zink. Vi går op i at bevare den særlige byggestil, som vores bygning har. For os handler det om herlighedsværdi. Den skal bevares, da det betyder meget for os, der bor her. Og så handler det også om bæredygtighed og at vælge materialer med lang levetid, siger Karin Find, der er formand for bestyrelsen i andelsboligforeningen

Sammen med sin bestyrelseskollega, Charlotte Urbak, har hun stået i spidsen for denlængerevarende renovering fra foreningens side.

NB! Frederiksberg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 25. april 2019.

- Det er et privilegium at bo her. Når jeg går ned ad alléen på Sankt Knuds Vej mellem de gamle træer og bygninger, bliver jeg altid i godt humør. Vores gademiljø skal vi passe på og bevare på den bedste måde. Her er et dejligt nærværende lokalmiljø, siger Charlotte Urbak, der arbejder i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Deres hjørneejendom med de 15 lejligheder er bygget i 1903. Lejlighederne var på flere hundrede kvm og havde endda stuepigeværelse. Nu er de mindre. Selve bygningen har ikke altid haft en fokuseret vedligeholdsplan, men efter foreningen har fået udarbejdet en plan i samarbejde med rådgiverne Gaihede, ingeniører & arkitekter, har de fået styr på renoveringerne.

Rådgivningsfirmaet har hjulpet med at prioritere renoveringer. Senest har projektleder i Gaihede, Michael Paraskevas, styret tagudskiftningen og det nye kobbertårn.

- For en bygningsingeniør som mig har det været et fantastisk projekt. Vi anbefalede bestyrelsen at satse på de oprindelige materialer som naturskifer og kobber, og resultatet er flot. Tagkonstruktionen står helt rent som det oprindelige. Jeg synes, bestyrelsen har tage de rigtige beslutninger, siger Michael Paraskevas.

NB! Fredede og bevaringsværdige bygninger - regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes d. 28. maj 2019.

Kobber mange steder på ejendommen
Rådgiveren fryder sig især over at se, hvordan kobberet kommer til sin ret på bygningen.

- Kobberarbejde som håndværk er ved at uddø, så det er en professionel tilfredsstillelse at se det i aktion her, siger rådgiveren.

Entreprenøren, Byens Tag og Facade, som stod for hele renoveringen, har stadig en ældre kobbersmed, de trækker på i den slags sager.

Både Karin Find og Charlotte Urbak fra andelsboligforeningen glæder sig over, at foreningen var med på at satse på de gode byggematerialer; naturskifer og kobber i stedet for zink, som mange ejendomme på Frederiksberg har valgt. Kobberløsningen var dyrere, men i det samlede renoveringsbudget var det ikke meget. Samtidig har kobber en længere levetid end zink.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032