Selvom viceborgmester Anders Linde (V), der er næstformand i bestyrelsen i Varde Bolig Administration, også er medlem af Udvalget for Plan og Teknik, er det almene boligselskab fanget i en lokalplanbommert.

På Storegade 2-4 har Varde Bolig Administration ifølge JyskeVestkysten bygget 38 lejligheder i et projekt, som på en række områder har overtrådt den gældende lokalplan. Det til trods for, at næstformand i bestyrelsen i Varde Bolig Administration er viceborgmester Anders Linde (V), der samtidig medlem af Udvalget for Plan og Teknik.

Ingeniørgruppen har uden at få dispensation anlagt en parkeringsplads, der er 10-15 centimeter højere end tilladt, og der er opført et ulovligt depotskur, ligesom et plankeværk er er for højt og et dige ned mod åen er ikke opført efter forskrifterne. Endeligt er der opført en støttemur uden tilladelse, skriver JyskeVestkysten.

Jylland: Planloven og lokalplaner - de nye ændringer. Kurset afholdes d. 28. oktober 2020.

- Vi har fyret Ingeniørgruppen, der er lagt på køl, da vi blev klar over, at byggeriet ikke opfylder lokalplanen, siger Anders Linde til avisen.

- Det vil vi ikke lægge navn til. Og da slet ikke mig, siger han.

De 38 lejligheder på "Opelgrunden" på Storegade ligger ned mod Varde Å og er mellem 95 og 114 kvm store. De udlejes for mellem 6.900 og 7.700 kr. om måneden.

Varde Bolig Administration har cirka 2.000 lejemål, hvoraf de cirka 1.400 har beliggenhed i Varde Kommune.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS