I Aalborg skal 6 almene boligafdelinger renoveres og ombygges for samlet 640 millioner kr. Blandt projekterne er omdannelsen af et plejehjem til familieboliger.

Byrådet i Aalborg godkendte midt i december 2020 en række almene renoverings- og ombygningsprojekter, der indgår blandt Landsbyggefondens fremskyndede ventelisteprojekter. Samlet løber renoveringsprojekterne op i næsten 640 millioner kr.

- Og jeg kan jo oplyse om, at Aalborg Kommune er dem, der suverænt for flest penge af disse fremrykkede coronamidler, sagde rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S) på byrådsmødet den 14. december 2020 og fremhævede, at der især er tale om projekter med fokus på bæredygtighed.

Plus Boligs afdelig 25 på Riishøjvej ombygges og renoveres for knap 90 millioner kr. Afdelingen består i dag af i alt 121 boliger fordelt på 6 etageblokke og 15 rækkehuse i 1 og 2 plan, med et samlet areal på 8.920 kvm. Helhedsplanen omfatter kun 115 ud af de 121 boliger. Der etableres i alt 34 tilgængelighedsboliger. Dette gøres ved at installere elevatorer. Derudover ændres de 4 1-plans rækkehuse til 3 tilgængelighedsboliger. Der nedlægges i alt 4 lejligheder.

Vivaboligs afdeling 10 på Kayerødsgade 26-44 ombygges og renoveres for 93 millioner kr. Afdelingen består af 3 blokke i 3,5 etage med i alt 80 boliger i varierende størrelser og med 1-3 værelser. En enkelt bolig nedlægges. 25 boliger forsynes med elevator eller minilift, mens 18 tilgængelighedsboliger er placeret i stueetagen og udstyres med lift.

Bakkebos afdeling 1 på Bejsebakken og Vestre Alle renoveres og ombygges for knap 45 millioner kr. Afdelingen består i dag af 36 3- og 4- værelser rækkehuse på henholdsvis 71 kvm og 88 kvm med et
samlet areal på 2.862 kvm. Renoveringen omfatter blandt andet fjernelse af PCB holdige materialer og nye køkkener til alle boliger.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2020.

Himmerland Boligforenings afdeling 41 på Damstræde i Aalborg Øst renoveres og ombygges for godt 51 millioner kr. Afdelingen blev opført i 1981 og indeholder i alt 109 boliger, hvoraf 19 er ungdomsboliger og 90 er familieboliger. Familieboligerne er 2- og 3-rums boliger. Renoveringen omfatter blandt andet, at svalegangene skiftes, ligesom badeværelser skal totalrenoveres.

Alabu Boligs plejehjem på Hellashøj i Klarup skal ombygges til familieboliger for knap 23 millioner kr. Plejehjemmet Hellashøj i Klarup består i dag af 18 almene ældreboliger med tilhørende servicearealer. I forbindelse med opførsel af et nyt større plejehjem i Klarup, ønsker Ældre- og Handicapforvaltningen ikke at gøre brug af Hellashøj, når det nye står klar omkring oktober 2023. Alabu Bolig ønsker derfor at renovere de eksisterende bygninger og omdanne dem til 12 familieboliger.

Lejerbo Aalborgs afdeling 287-1 i Storvorde renoveres for knap 67 millioner kr. Afdelingen består af i alt 124 boliger og 4 fælles huse fordelt på 7 adresser med et samlet boligareal på 8.391 kvm. Afdelingens lejligheder tænkes reduceret og ungdomsboligerne sammenlagt, således at den i fremtiden består af 115 boliger og 4 fælles hus. Det endelige boligareal efter renovering vil bestå af 8.688 kvm.

Sundby-Hvorup Boligselskabs afdeling 3 på Ringsholmsvej i Nørresundby renoveres og ombygges for 268 millioner kr. Afdelingen består i dag af 541 boliger fordelt på 5 adresser med et samlet boligareal på
38.313 kvm. Afdelingen, der i dag har massive byggetekniske problemer, skal med fokus på bæredygtighed opgraderes, så den kommer til at fremstår med arkitektonisk og teknisk tidssvarende kvalitet.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri