AKF Koncernen har købt 46.000 kvm i Kirkebjerg. Her planlægger koncernen at opføre et nyt stort boligområde på mere end 470 boliger. Projektet har en samlet salgsværdi på 1,2 milliarder kr.

Boligkvarteret er en del af Brøndby Kommunes udviklingsplan for Kirkebjerg. Planen betyder, at det tidligere industrikvarter over de næste 10-15 år omdannes til en ny og moderne bydel med 2.000 boliger.

- Vi vil udvikle fremtidens boligområde med fokus på fællesskab og moderne boligformer. Vi har store ambitioner for boligernes arkitektur og kvalitet, men også for det nye kvarters liv og sjæl. Vi vil lægge stor energi i at skabe et trygt boligområde med et godt naboskab, hvor beboerne kommer hinanden ved. Derfor vil vi investere i aktivitetshuse og rekreative områder, og understøtte med initiativer og aktiviteter, der skal skabe et godt og sundt fællesskab i den nye bydel. Vi er helt overbeviste om, at vi i Kirkebjerg kan udvikle et boligkvarter, der lever op til de forventninger og behov, som fremtidens familie har. Alt sammen til priser, der er til at betale, siger direktør for AKF Koncernen Ino Dimsits i en pressemeddelelse.

Projektet byder på rækkehuse og moderne karrébyggeri, med grønne områder. Der opføres 2 aktivitetscentre i forbindelse med parkeringshusene. Lejlighederne er mellem 60 til 100 kvm og har 2-4 værelser. Der bygges 34 rækkehuse på 115 kvm. Med anlæggelsen af den nye letbane og nærheden til Glostrup St. får Kirkebjerg en central og attraktiv beliggenhed som nyt byudviklingsområde.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 3. marts 2020.

- Det glæder os, at en investor som AKF med spændende projekter, som flugter med den udviklingsplan Kommunalbestyrelsen har godkendt, for alvor er med til at sætte gang i udviklingen af Kirkebjerg. Vi ser frem til et godt samarbejde og til at komme et stort skridt nærmere udviklingen af Kirkebjerg, der bliver en ny levende bydel i Brøndby med grønne områder, siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune.

Det er det tidligere Mitrax Holding, der har solgt selskabet og dermed arealerne til AKF Koncernen. Direktør og medejer af Mitrax Holding er Benny Winter, der ud over at stå bag Skanlog-koncernen, bedst kendes for forskellige roller i fodboldklubben Brøndby IF, 

- Det er med stor tilfredshed at vi sælger til netop AKF Koncernen. AKF har store ambitioner for området og som ejere vil de med et langsigtet engagement bidrage til at realisere de spændende visioner der er for den nye bydel, siger Benny Winther.

Det er planen at opføre en blanding af ejer og lejeboliger. AKF Koncernen forventer at påbegynde byggeriet i sommeren 2020. De første beboere vil kunne flytte ind i det nye boligområde i slutningen af 2021. Hele området forventes færdigudviklet i 2024.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS