Når det internationale symposium Prix Bloxhub Interactive løber af stablen i og omkring Blox i København den 21.-22. maj 2019, vil AJG Arkitekter opføre en innovativ pavillon, "N- state".

Pavillonen demonstrerer en alternativ tilgang til midlertidigt byggeri og lever således op til det stigende behov for hyppige og hurtige ændringer i fremtidens bo-former i storbyen.

Pavillonen "N-State" er udviklet af AJG Arkitekter i et tværfagligt samarbejde med en række bygningsingeniører, udviklere, arkitekter og teoretikere – og har blandt andet været udstillet på sidste års "UK Timber Expo", som er det største forum for nyeste udvikling inden for træindustrien.

- I projektet adresserer vi den højaktuelle problemstilling, at vi i moderne boformer har behov for en større grad af fleksibilitet. Den moderne bolig fungerer ikke som et statisk, isoleret objekt, men er snarere en slags knudepunkt i det netværk, som udgør vores hverdagsliv. Et netværk, der i højere og højere grad – udover traditionel møblering – består af teknologiske systemer og apparater, der forlænger, forbinder, forstærker, udvider og udfordrer vores gængse forståelse af, hvad en bolig er, fortæller arkitekt og partner i AJG Arkitekter, Thomas T. Jensen.

NB! Seniorboliger og seniorkollektiver - idéer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. oktober 2019.

Moduler med uendelige kombinationsmuligheder
Med "N-state"-systemet har AJG Arkitekter betragtet bygningens form som noget ikke-permanent og foreslået et prærationaliseret modulsystem som, indtil videre består af 5 forskellige modultyper. Modulerne er fremstillet af CNC-skåret krydsfiner og kan sammensættes med spændingskabler. På den måde kan de udgøre stabile søjler eller spær i alle ortogonale retninger.

- Det smarte ved at bruge spændingskabler er, at vi kan løsne dem og demontere modulerne. På den måde kan vi ændre på den overordnede form – uden at der går materiale til spilde. Systemet er simpelthen designet til at imødekomme behovet for hyppige og hurtige ændringer, og det er faktisk så simpelt, at ændringerne kan udføres af 2 personer. Uanset om det er gulv-til-væg, væg-til-væg eller væg-til-loft er detaljen nøjagtig den samme, hvilket gør kombinationsmulighederne nærmest uendeligt mange, siger Thomas T. Jensen.

Oplev "N-state" pavillonen i dagene fra den 20.-22. maj, når Prix Bloxhub Interactive symposiet i år forsøger at besvare spørgsmålet “How can we make cities more liveable using digital technology?" Årets pavillon er bygget i samarbejde med DAC, DDC og Bloxhub og sponsoreret af Keflico.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.