AG Gruppen skal i alt bygge 32 ungdomsboliger og 77 familieboliger for 2 forskellige boligforeninger på Amager.

KAB har byggeforretningsfører netop har indgået aftale med AG Gruppen om opførsel af i alt 109 almene boliger, som opføres for Boligforeningen 3B og Samvirkende Boligselskaber, SAB. Boligerne er en blanding af 32 ungdomsboliger og 8 familieboliger for 3B og 69 familieboliger for SAB.

Byggerierne er fordelt på 2 forskellige byggefelter. Her bygges de almene boliger sammen med de eksisterende private udlejningsboliger, som AG Gruppen tidligere har opført i området.

Almene boliger: nyeste udvikling. Konferencen afholdes den 23. november 2021.

- Vi glæder os meget over aftalen med KAB, og til at der nu også opføres almene boliger her i det levende bymiljø ved Amager Strand. Som udviklere tænker vi meget over, hvordan vores projekter kan bidrage til at skabe en sund og bæredygtig by med plads til forskellighed. Derfor har vi også tænkt de almene boliger ind i projekterne helt fra starten, hvor de bliver en naturlig del af det eksisterende private byggeri. Arkitektur skal nemlig ikke skabe skel mellem mennesker, men tværtimod opfordre til fællesskab og godt naboskab; og skabe gode rammer for at mødes og lære hinanden bedre at kende, udtaler Tony Christrup, direktør i AG Gruppen.

Byggeriet af de nye almene boliger går i gang til foråret i 2022, og de vil stå klar til at tage imod nye beboere fra efteråret 2023. Der er tale om boliger i flere varierende størrelser; fra 1 – 5 værelser. Det er henholdsvis Juul l Frost Arkitekter og Årstiderne Arkitekter, der med Henry Hensen som rådgivende ingeniør er arkitekter bag de 2 projekter.

Kollektive boformer: bofællesskaber og andre alternative boformer. Konferencen afholdes den 26. oktober 2021.

- I KAB ser vi frem til at skulle bygge ungdomsboliger for Boligforeningen 3B på Strandlodsvej og familieboliger for Samvirkende Boligselskaber på Ved Amagerbanen efter den delegerede bygherremodel. I KAB’s optik er den gode by den blandede og rummelige by med plads til alle, og en vej til at opnå dette er netop, når almene og private bygherrer samarbejder, udtaler Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB.

AG Gruppen har bygget almene boliger i mere end 20 år og har ud over de nye projekter ved Amager Strand netop færdiggjort byggeriet af 148 almene boliger og en daginstitution i Ørestad Syd.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland