AART Architects skal stå for opførelsen af et kontor- og medborgerhus med tilhørende byrum i Viby Syd. Bygherrer er Boligforeningen Århus Omegn og Aarhus Kommune.

Kontor- og medborgerhuset bliver på 4.500 med arbejdspladser til Aarhus Kommune og Boligforeningen Århus Omegns Administration samt et Medborgerhus.

Byrummene omfatter et torv, der ligger i direkte tilknytning til kontor- og medborgerhuset, en hovedsti, der skal binde området sammen og sikre de naturlige flow og bevægelsesmønstre på tværs af området, Søndervangs Allé, der skal være den gode velkomst til området og have karakter af en bygade, samt Matildelundsvej og Stibroen, der er vigtige koblinger til de omkringliggende funktioner.

En privat investor har udarbejdet en masterplan for området i samarbejde med Boligforeningen Århus Omegn, Boligorganisationen Alboa og Aarhus Kommune. Masterplanen danner grundlag for en ny lokalplan for hele området.

Nærværende projekt indgår som en del af masterplanen, og totalrådgiver skal således indgå i samarbejde med den private investor i forhold til at levere projektmateriale til lokalplanen.

Der er indgået kontrakt med AART Arkitekter i efteråret 2020 med bygestart i 2022 og forventet aflevering af byggeri og byrum i efteråret 2023.

LYTT og Moe er underrådgivere.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS