Per Aarsleff har i dag indgået kontrakt med konsortiet Lighthouse United om opførelse af Lighthouse på Aarhus Ø, der med 142 meter bliver Danmarks højeste bygning.

Totalentreprisen omfatter opførelse af Tårnet på 43 etager, 2 sidebygninger – Promenadehuset og Kanalhuset – på hver 11 etager, samt etablering af tilhørende parkeringskælder i to planer.

- Vi har været glade for samarbejdet i planlægningsfasen med Rune Kilden, Stine Hindby, Domis Ejendomme, arkitektfirmaet 3XN A/S, ingeniørfirmaet Rambøll A/S og Schønherr Landskab. Den indledende projektering har været en god og åben proces, som gør selve byggefasen mere effektiv, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde og komme i gang med opførelsen af dette spændende byggeri i Aarhus, siger administrerende direktør Jesper Kristian Jacobsen, Aarsleff.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Konferencen afholdes d. 26. september 2019.

Projekteringen har involveret flere af Aarsleff-koncernens afdelinger og selskaber. Her har alle involverede parter i projektet været med til at bearbejde og bidrage til bygbarheden, hvor eksempelvis en model af højhuset er blevet testet i omfattende vindstudier. Der er desuden udført fuldskalatest af funderingen med etablering af 2 borede pæle med en diameter på Ø2000 millimeter boret ned i næsten 70 meters dybde.

Byggeriet begynder i april 2019 og afleveres i flere etaper. De første lejligheder forventes afleveret i begyndelsen af 2022, mens de sidste forventes afleveret i midten af 2022.

Kontrakten har en værdi på cirka 1,2 milliarder kr., men den ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2018/19.

Byrådet i Aarhus skal onsdag den 20. marts 2019 endeligt godkende en lokalplan for byggeriets nedre base.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri