Den nye skole og fritidscenter til børn og børnefamilier i det vestlige Aarhus skal certificeres til DGNB Guld, og skolen skal stå færdig i 2025.

DK2 bygherrerådgivning er sammen med Nerd, Learningspaces, Grandville, Norconsult og Etos vundet bygherrerådgivere for skole- og fritidscenterbyggeriet i Gellerup. Opgaven med at designe, tegne og bygge det samlede byggeri af skole og fritidscenter er netop sendt i udbud. Rådgiverne har frem til oktober 2021 til at skabe det vinderprojekt, som ifølge Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard bliver definerende for de fysiske forandringer i Gellerup.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 27. maj 2021.

- Gellerup står i dag uden lokal skole, så den spritnye skole, vi får, der lever op til alle moderne standarder og pædagogiske principper, kommer til at være et kæmpe aktiv i hele indsatsen for at løfte området. Vi ser samtidig en tendens til, at nye skole-byggerier har en fantastisk spændende arkitektur, så jeg ser meget frem til, at vi får de konkrete forslag at se, siger borgmesteren.

Der skal findes 4 sammensatte totalentreprenørhold, som prækvalificeres til at byde på opgaven. Samlet skal der bygges 13.000 kvm og projektet skal bæredygtigheds-certificeres i klassen DGNB Guld.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 28. oktober 2021.

Anlægsudgiften til den nye skole samt dagtilbud og fritidstilbud er 339 millioner kr. inklusiv udgifter til grund. Dertil kommer udgifterne til 3 nye fodboldbaner for 21 millioner kr., 2 millioner kr. til flytning af klubhus og 7 millioner kr. til idrætsfaciliteter.

En ny skole i Gellerup og fusionen af Tovshøjskolen og Ellekærskolen vil betyde, at Tovshøjskolens og Ellekærskolens bygninger ikke skal bruges fra henholdsvis 2020 og 2025. Ellekærskolen skal sælges med henblik på byudvikling af området, og det samme skal de 3 boldbaner, som ligger ved Jernaldervej. Det forventes, at der vil kunne opføres omkring 170 familieboliger på skolens matrikel og knap 150 familieboliger på arealet med boldbanerne ud til Jernaldervej.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter