Aalborg Kommune har opsagt bortforpagtningen af et 30.000 kvm stort landbrugsareal, hvor der i stedet skal bygges boliger.

Aalborg Kommune vil omdanne et kommunalt ejet landbrugsareal i den vestlige del af Godthåb syd for Aalborg til et nyt boligområde. Området er udlagt til til boliger i kommuneplanen, og i forbindelse med at kommunen har sat gang i udarbejdelsen af et nyt lokalplanforslag for området, er en aftale om forpagtning opsagt.

Arealet udlægges til boligformål i form af åben-lav bebyggelse, hvor der kan etableres 21 parcelhusgrunde på mellem 700 og 1.400 kvm med en bebyggelsesprocent på 30 og en maksimal bygningshøjde på 8,5 meter i op til 2 etager.

"Lokalplanen er udarbejdet i forlængelse af byudviklingsplanen for Godthåb, hvor det er hensigten, at boligudbygningen skal danne en elegant kant mellem Billeskoven, det åbne landskab og byen," lyder det i et notat fra kommunen.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

"Bebyggelse indenfor den enkelte parcel skal fremstå som en arkitektonisk helhed med hensyn til formsprog, materialevalg og farver. Områdets varierende terræn og planens bestemmelser skaber mulighed for arkitektonisk variation mellem de enkelte boliger," lyder det videre i notatet.

Heraf fremgår det videre, at byggemodning for 7,5 millioner kr. forventes udført i 2020, hvorefter kommunen sælge grundene. Der bliver adgang til det nye boligområde fra Lille Volstrupvej via en ny boligvej, som får navnet Ved Billeskoven.

Arealet er omfattet af skovbyggelinje fra Billeskoven. Aalborg Kommune vil i forbindelse med vedtagelsen af den endelige plan ansøge Miljøstyrelsen om at ophæve skovbyggelinjen og reducere den til 30 meter fra skovbrynet indenfor lokalplanområdets afgrænsning.

By- og Landskabsudvalget har godkendt igangsættelsen af lokalplanarbejdet. Lokalplanen for området ventes endeligt vedtaget i byrådet den 10. februar 2020.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.