Ny Psykiatri Bispebjerg har fået 3 vindere af projektkonkurrencens 1. fase. Der er Friis & Moltke og PLH Arkitekter, VK Studio og Mikkelsen Arkitekter samt Henning Larsen Architects og Alex Poulsen Arkitekter.

For første gang er der kommet billeder på, hvordan Ny Psykiatri Bispebjerg til 1 milliard kr. kan komme til at se ud. Henholdsvis en stringent rytme af u-formede bygninger, 2 terrasserede bygningsklynger og 2 markante, rektangulære bygningskroppe udgør de tre forslag, der er valgt ud af fem til at fortsætte i projektkonkurrencen. I spidsen for de tre teams står Friis & Moltke og PLH Arkitekter, VK Studio og Mikkelsen Arkitekter samt Henning Larsen Architects og Alex Poulsen Arkitekter.

- I dommerkomitéen har vi vurderet, at forslagene glimrende belyser den stillede opgave. Det er meget forskellige forslag, som på trods af de store bindinger i konkurrenceprogrammet, har formået hver især at fremstå som vigtige bidrag til konkurrencen, siger formand for dommerkomitéen regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj.

Projekterne har ifølge direktør Martin Lund fra Region Hovedstadens Psykiatri taget udgangspunkt i de værdier, som Psykiatrisk Center København har udarbejdet i en vision for psykiatrien, om åbenhed, tilgængelighed og valgmuligheder. Det handler blandt andet om, at arkitekturen og indretningen skal understøtte effektive arbejdsgange, så Psykiatrisk Center København kan tilbyde sammenhængende patientforløb med høj kvalitet og tiltrække de bedste medarbejdere.

NB! Den nye udbudslov og vigtige ændringer i tilbudsloven. Seminaret afholdes d. 25. august 2015.

- Jeg glæder mig over, at vi nu får samlet den psykiatriske behandling i København på samme adresse. Det giver langt bedre vilkår for både patienter og medarbejdere. Det er også spændende at se de nye muligheder for indbydende gårdrum, som vi kommer til at tilbyde patienterne, konstaterer Martin Lund.

En dommerbetænkning gennemgår styrker og svagheder i de 3 forslag og vil danne grundlag for holdenes videre arbejde med de 3 vinderforslag. Heri fremhæves forslaget fra Friis & Moltke og PLH Arkitekter for at være roligt og velplaceret med en overskuelig indre funktionel disponering. Forslaget fra VK Studio og Mikkelsen Arkitekter har imponeret med rumligt meget afvekslende sengeafsnit. Mens Henning Larsen- og Alex Poulsen Arkitekters forslag ses som et meget enkelt og rationelt forslag, der har store driftsfordele samt fine relationer for patienter og personale. Den endelige vinder bliver valgt i starten af 2016.

I forhandlingsforløbet vil der ske en viderebearbejdning af de udvalgte forslag på grundlag af dommerkomitéens bemærkninger. Formålet er, at der kan udpeges et vinderprojekt, hvor det vindende team skal stå for projekteringen af Ny Psykiatri Bispebjerg.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS