Cabinn Metro i Ørestad er ved at være klar til at udvide med 530 hotellejligheder, og Radisson Blu Scandinavia håber at kunne stå klar med yderligere 10 etager i 2017. Også i Falkoner Centret kan en udvidelse være på vej.

Radisson Blu Scandinavia på Amager har gennem en årrække arbejdet med planen om at forøge værelseskapaciteten fra 504 til 844 ved at bygge yderligere 10 etager ovenpå det eksisterende hotel. Ifølge Berlingske Business håber hotellet, der ejes af Norske Wenaasgruppen, at udvidelsen kan stå klar i 2017.

Radisson Blu Scandinavia er opført i 1973 og tegnet af arkitekterne Ejner Graae og Bent Severin. Kim Utzon Arkitekter står bag de oprindelige skitser til udvidelsen af hotellet. Siden har det tidligere Erik Herløws Tegnestue bearbejdet dem.

Berlingske Business beretter videre, at Cabinn Metro i Ørestaden har droppet planerne om at bygge kontorhotel. I et stedet kaster hotellet omkring 250 millioner kr. efter en udvidelse med 530 hotellejligheder.

NB! Kontorhoteller - et nyt vækstområde. Konferencen afholdes d. 3. november 2015.

- Vi er lige blevet færdige med forhandlingerne med kommunen. Cobe har tegnet projektet, og det tager vel 2 år at bygge, så vi kan åbne i 2017, siger ejer og grundlægger af Cabinn-kæden Niels Fennet til avisen.

Siden 1990'erne er værelseskapaciteten i hovedstaden fordoblet fra 9.000 til 18.000 værelser, men ifølge Allan Agerholm, direktør for BC Hospitality Group, kan markedet sagtens bære det.

- Vi har nået et leje, hvor markedet ikke bliver rystet, når et stort hotel åbner, og markedet kan fint bære 300-400 nye værelser om året, siger han til avisen.

Flere hotelprojekter er allerede i gang eller under planlæggelse i hovedstaden, og ATP er lige nu i dialog med både Frederiksberg Kommune og flere mulige operatører på hotel- og konferencedelen i Falkoner Centret, hvor Radisson Blu har opsagt sit lejemål. ATP lægger op til, at dele af de nuværende konferencefaciliteter kan konverteres til hotelværelser, ligesom den eksisterende bygningsmasse kan udvides, hvis en kommende operatør ønsker det. Det kræver dog, at der udarbejdes et lokalplantillæg.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning