Ved udgangen af 2018 fratræder administrerende direktør Michael Saxtorph og informationsmedarbejder, Kristian Pallesen fra Sønderborg Havneselskab, der står for udviklingen af byens havnearealer. Med udgangen af januar 2019 fratræder også direktør Steen B. Laursen.

Sønderborg Havneselskab går ind i en ny fase og kan tælle dagene med den nuværende bemanding. Med årets udgang fratræder administrerende direktør Michael Saxtorph og selskabets informationsmedarbejder, Kristian Pallesen, og i januar 2019 fratræder også direktør Steen B. Laursen, som har haft ansvaret for at løse de tekniske opgaver.

- Man kan sige det sådan, at Sønderborg Havneselskab har løst opgaven. Frank Gehrys masterplan er lykkedes med de projekter, der er gennemført, er på vej til at blive gennemført og er i støbeskeen. De sidste aftaler er på vej til at blive indgået, siger borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune.

NB! Fredericia: De store projekter. Konferencen afholdes d. 29. januar 2019.

- Med andre ord er arbejdsbyrden for Havneselskabet nu på et niveau, hvor bestyrelsen vil drosle ned, og med færre ressourcer fokusere på færdiggørelsen af udearealerne, tilføjer Erik Lauritzen og roser havneselskabets direktion for dels at have holdt fast i visionen, dels at have lykkedes med det hidtil største samlede byplans-projekt i Sønderborg. En ny bydel er skabt. Jeg tror, at det absolutte flertal af borgere er både stolte og tilfredse med det, de ser, uddyber han.

Bitten & Mads Clausens Fond, som sammen med kommunen har stiftet Havneselskabet og drevet udviklingen af Byens Havn, udtrykker også tilfredshed.

- Vi var med til at etablere Sønderborg Havneselskab i 2006, og det er bekræftende at se udviklingen af området fra starten og frem til i dag, men det stopper ikke her, siger Peter M. Clausen, bestyrelsesformand i fonden.

NB! Jylland: Risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 31. januar 2019.

- Vi vil også fremadrettet være aktive i udviklingen af Byens Havn, så vi sikrer at alle grundstykkerne bebygges. Det er vigtigt for os, at den samlede masterplan gennemføres, fortsætter han.

Administrerende direktør for Sønderborg Havneselskab, Michael Saxtorph, glæder sig over fremdriften med at virkeliggøre masterplanen.

- Vi blev ramt af krisen i 2008. Men Havbo er realiseret, Multikulturhuset er taget i brug, de studerende er flyttet ind i det nye kollegium, parkeringshuset er i drift, Alsik er under færdiggørelse, og Videnshuset har vokseværk. Disse projekter lever alle op til masterplanen og til designkravene, dvs. arkitektur og bæredygtighed, oplyser Michael Saxtorph.

Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond fører fortællingen videre. Rammerne for masterplanens samlede gennemførelse er på plads, og området er navngivet som ny bydel: Byens Havn.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND