Birch Ejendomme står sammen med lokal iværksætter og et alment boiigselskab bag udviklingen af nyt boligområde på et 79.000 kvm stort areal ved

Siden 2015 er Silkeborg Kommune vokset med over 4.000 indbyggere, og adskillige boligprojekter er på tegnebrættet i kommunen. Byrådet besluttede den 28. september 2020 at sende et lokalplanforslag for 15 almene boliger, rækkehuse og 35 parcelhuse i offentlig høring i 8 uger.

Lokalplanen omfatter et areal på 79.000 kvm, som ligger grænsende op til den sydvestlige del af Sejling, mellem Sejlingvej og Skægkærvej.

Billund de store projekter. Konferencen afholdes den 3. marts 2021.

- Det er et helt nyt område, som vi sætter i spil, og det er et område, som i mange år har været til diskussion, sagde formand for Plan- og Miljøudvalget, Hans Okholm (SF) på byrådsmødet, hvor han slog fast, at der er tale om et unikt område med en beliggenhed tæt på motorvejen.

Baggrunden for lokalplanen er, at bygherre Frank Bengtsson sammen med Birch Ejendomme ønsker at etablere boliger på arealet. Frank Bengtsson ønsker at opføre de 35 parcelhuse på små og store grunde på henholdsvis 450-700 kvm eller op til 1.000 kvm. Birch Ejendomme ønsker at opføre op til 85 rækkehuse, hvoraf de 15 boliger er almene boliger ved Silkeborg Boligselskab.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS