Danske virksomheder vil – ligesom boligejerne – have glæde af de rekordlave renter. I april 2019 indhentede virksomhederne godt 4.000 lånetilbud fra realkreditinstitutterne. Det viser nye tal fra Finans Danmark.

Danske virksomheders interesse for realkreditlån var særligt høj i forrige måned. Det skyldes især deres appetit på at omlægge realkreditlån.

- De meget lave renter har sat gang i en ny konverteringsbølge, og virksomhederne er godt med, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

- De danske virksomheder kan – ligesom danske boligejere - vælge at skifte deres gamle realkreditlån ud med et nyt for at få glæde af de rekordlave renter. Den særlige danske mulighed for at konvertere realkreditlån er med til at reducere virksomhedernes omkostninger. Og det kan bidrage til at øge deres konkurrencefordele i forhold til udenlandske virksomheder, uddyber hun.

NB! Finansiering af ejendom. Kurset afholdes d. 6. juni 2019.

Den store interesse for omlægninger af realkreditlån kan – ud over den lave rente – forklares med, at der i april var opsigelsesfrist for realkreditlån med fast rente til terminen 1. juli. Det har fået mange virksomheder til at opsige deres gamle lån og få et tilbud på et nyt lån med en lavere rente.

Der er indfriet realkreditlån med fast rente til boligejere og virksomheder for henholdsvis 72,3 milliarder kr. og 35,6 milliarder kr. til juli-terminen, og de fleste har gjort det i forbindelse med en låneomlægning.

- Overvejer man at lægge sit realkreditlån om, kan man selvfølgelig stadig nå det. Er man i tvivl, om en konvertering kan betale sig, er det altid en god idé at kontakte sit realkreditinstitut, afslutter Ane Arnth Jensen.

Låntagere, der overvejer at omlægge deres fastforrentede realkreditlån, skal være opmærksomme på, at de senest 31. juli skal give deres realkreditinstitut besked, hvis de vil opsige deres gamle lån til terminen 1. oktober.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS