De startede med 35 kvm i 1998 er nu en af landets største forhandlere af scootere, scooterdele og udstyr samt cykler.

Speedline i Skanderborg har haft vokseværk siden starten med 35 kvm i 1998. Få hundrede meter fra forretningen på Sverigesvej arbejdes der på livet løs med at bygge nyt domicil på 3.600 kvm – altså mere end 100 gange større end i firmaets opstart. Det skriver Base Erhverv, der er totalentreprenør på projektet, i en pressemeddelelse.

I 2019 er medarbejderstaben mere end fordoblet fra 10 til 24 medarbejdere i butikken, på værkstederne, på lageret og i administrationen. Speedline råder i dag over 1.600 kvm, så der er altså tale om mere end en fordobling af arealet, når det nye domicil står færdigt i oktober 2020.

- Vi havde først tilknyttet en rådgiver til det forberedende arbejde, og vi ville tilknytte en anden entreprenør, men så ringede Martin Kajhøj Johnsen fra Base Erhverv. Vi besøgte så Toprent, som de har bygget for her i Skanderborg, og fik alt at vide om processen, ærligheden og den måde, som Base arbejder på. Og da 2 andre af deres kunder også var særdeles positive, besluttede vi at fortsætte med Base Erhverv, udtaler Jesper Bjerre Pedersen, der driver Speedline sammen med sin far, John Bjerre Pedersen, i meddelelsen.

Randers: De store projekter 2020-2030. Konferencen afholdes d. 2. april 2020.

En væsentlig baggrund for beslutningen var også et besøg hos Speedline, hvor Kurt Kjersgaard Hansen, projektchef i Base Erhverv, sammen med projektleder Martin Kajhøj Johnsen orienterede om muligheder, faldgruber, løsninger og fokusområder. Med udgangspunkt i Speedlines udbud og i samarbejde med arkitekt Frost Larsen og ingeniør Arne Elkjær, tegnede og prissatte Base Erhverv herefter det alternative projekt, som altså blev valgt – i øvrigt uden at kende den endelige pris.

Det hele endte med en form for partnerring, hvor Speedline og Base Erhverv deler gevinster/tab i forbindelse med endeligt indkøb af fagentreprenører.

- Oprindelig ville vi bygge 2.000 kvm, men udviklingen i firmaet eskalerede meget hurtigt, og da vores bank foreslog at bygge yderligere 1.000 kvm for at optimere projektet, besluttede vi at udvide den oprindelige tegning til 2.900 kvm. Og sådan fortsatte det til i dag, hvor vi – ikke mindst takket være rådgivning fra Base Erhverv – altså er landet med et projekt på 3.600 kvm, siger Jesper Bjerre Pedersen.

Speedlines nye domicil kommer til at bestå af butik med tilhørende åbent cykelværksted, Motorværksted og Velfærdsarealer. På 1. sal indrettes kontorer, møderum og kantine med tilhørende udvendig terrasse.

Herudover et indskudt dæk, der kan anvendes til lager/arkiv, og senere kan ændres til kontorfaciliteter mod facaderne. Såvel lagre som vareind- og udlevering opføres i 3 sektioner. Bygningen opføres som et robust betonelementhus i glatte grå betonelementer.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked