Lyshøjskolen i Kolding skal udvides med 875 kvm, mens 2.300 kvm skal ombygges. Totalentreprenør samt arkitekt og ingeniør er nu fundet.

Med en anlægssum på 27,5 millioner kr. skal Lyshøjskolen i Kolding nu moderniseres og udvides fra 4 til 5 spor på alle klassetrin. Udvidelsen omfatter 2.300 kvm ombygning og en mindre tilbygning på Lyshøj Syd samt en ny tilbygning på Lyshøj Nord.

Kolding Kommune har nu fundet det totalentreprisehold, der skal stå for udvidelsen af Koldings største skole, Lyshøjskolen. Ommen, RUM og ISC Rådgivende ingeniører vinder med et projekt, der har et nyt samlende læringstorv som skolens pulserende hjerte.

- Vi har en målsætning om, at Lyshøjskolen fortsat skal være en god skole for alle og med plads til alle, og hvor elever og ansatte har optimale rammer for læring, leg og fællesskaber - inde og ude. Det får vi nu med vinderforslaget fra Ommen, RUM og ISC, lyder det fra Kenneth Juhl Rammekjær, projektleder hos Kolding Kommune.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 9. november 2021.

Holdets forslag vinder på Arkitektur og Funktion, der får højeste point blandt de i alt 3 konkurrenceforslag.

- Det er en spændende udfordring at skabe funktionelle og inspirerende rammer for leg og læring. Ikke mindst når det handler om til- og ombygning af eksisterende skolebygninger med historie og en stærk kultur, siger Karin Elbek, partner i RUM.

I Lyshøj Syd bindes afdelingerne sammen af et nyt læringsfællesskab/PLC med blandt andet læringstorv, faglige værksteder, varierede miljøer, Makerspace og rum til uformelt samvær. Læringstorvet bliver skolens centrale samlingspunkt, og arkitekturen og funktionaliteten er ifølge bedømmelsesudvalget løst yderst tilfredsstillende med en række nye aktive læringsarealer inde og ude.

Kolding: Store projekter. Konferencen afholdes den 23. september 2021.

”Lyshøj Syd er arkitektonisk især vellykket ifm. disponeringen omkring Læringsfællesskabet/PLC, som i høj grad bliver skolens naturlige midtpunkt og samlingssted med meget fine rumlige kvaliteter og gode dagslysforhold,” står der blandt andet er i evalueringsrapporten.

Også vinderprojektets tilbygning i Lyshøj Nord betegnes som funktionelt og arkitektonisk vellykket. Tilbygningen rummer et fællesrum i 2 etager, en stor fortælletrappe, personale- og mødelokale, Makerspace, faglokaler samt et overdækket udeværksted, gårdrum og læringslandskab.

Efter planen tages første spadestik til februar 2022, og de nye rammer forventes klar til indvielse i april 2023.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS